18. dubna 2015 • 10:07

Jatka po kanadsku. Za hromadnou bitku rozdali sudí 132 trestných minut

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vancouveru vloni skončila sezona po základní části, Calgary nehrálo o Stanley Cup dlouhých šest let. Z obou kanadských týmů, které utvořily dvojici v 1. kole play off, hlad po úspěchu přímo tryská. Touha setnout neoblíbeného soka je patrná z každého střídání. Předposlední minuta druhého utkání, které vyhráli Canucks a dorovnali sérii, mluví za vše.



Diváci v Rogers Areně ve Vancouveru byli na nohou a aplaudovali. Do konce utkání zbývaly necelé dvě minuty a skóre bylo 4:1 pro "kosatky". Ukončení série sedmi domácích porážek v play off, která se s týmem táhly od finále Stanley Cupu v roce 2011, a vyrovnání série s Calgary na 1:1 bylo blizoučko.

Oslava výhry se ale oddálila, 77 vteřin před koncem zápasu, ve kterém se gólově prosadil i Radim Vrbata, se strhla hromadná bitka. Brankář Eddie Läck zachytil střelu a začala strkanice, do které se zapojily kompletní pětice obou týmů. Nejaktivněji si počínali Brad Richardson z Vancouveru a Matt Stajan, zdatně jim sekundovali i calgarský Deryk Engelland s Derekem Dorsettem.

Engelland za pěstní souboje vyfasoval dokonce tři tresty do konce utkání a dva za bitku. Celkem si obránce Flames odnesl 42 trestných minut (3x10 plus do konce zápasu, 2x5 za bitku a dvě minuty za vyvolání celého incidentu).

VIDEO: Podívejte se krušný konec zápasu Vancouveru s Calgary


Celem rozhodčí za kanadskou řež rozdali 132 trestných minut. "Věděli jsme, že na nás něco chystají. Už to zkoušeli předtím. Jsem si jistý, že se to bude opakovat. To je součást play off," podotkl střelec jedné z branek Daniel Sedin, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

"Nebylo to o posílání nějakého vzkazu do příštího zápasu," odmítal spekulace novinářů na tiskové konferenci kouč Calgary Boba Hartley. "Je to play off, my máme ostré hochy, oni mají ostré hochy, žádnou vědu bych z toho nedělal."

Další konfrontace Calgary s Vancouverem se odehraje v neděli. Zapíše si Jiří Hudler premiérový bod? Nebo se popere?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud