11. května 2015 • 06:31

Calgary nestačily ani 2 body Hudlera a končí, Rangers ještě žijí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Calgary bojovali v pátém zápase série proti Anaheimu o naději a hokejové přežití, zápas dotáhli až do prodloužení, ale tam padli. Výhru 3:2 trefil v 63. minutě Corey Perry a rozhodl tak o výhře 4:1 na zápasy. Flames nezachránil ani gól a nahrávka od Jiřího Hudlera. Ve druhé sérii porazili NY Rangers potřetí hráče Washingtonu (4:3) a vynutili si sedmý zápas.



Hudler svou čtvrtou trefou v play off v 11. minutě otevřel skóre zápasu v Anaheimu. Ve 26. minutě po jeho přihrávce Johnny Gaudreau vrátil Flames náskok, když o 56 sekund dříve vyrovnal Ryan Kesler. Jenže nakonec se projevila výrazná útočná převaha domácích, kteří přestříleli soupeře v poměru 47:19.

Hned v první minutě třetí třetiny vyrovnal Matt Beleskey, prodloužení ukončil už ve třetí minutě důraznou dorážkou v brankovišti Corey Perry. O jasné převaze domácích svědčí i poměr střel v nastaveném čase 7:0.

"Poprvé v kariéře jsem se trefil v play off v prodloužení. Je to skvělý pocit," radoval se Perry, s 15 body nejproduktivnější hráč play off. Ve druhé třetině se přitom zdálo, že po střetu koleno na koleno s Mattem Stajanem utkání ani nedohraje. Sotva se totiž dobelhal na střídačku. "Nebylo to příjemné. Nevěděl jsem, jestli s tím něco mám. Ale po čase to přestalo bolet, snažil jsem se to rozchodit. Člověk udělá cokoliv, jen aby se mohl vrátit a pomoci týmu. V play off obzvlášť."

VIDEO: Hudler v 11. minutě otevřel skóre

Kouč poražených Bob Hartley uznal, že byl Anaheim lepší. "Zasloužili si to. Smekám před nimi. Hrají skvěle celou sezonu, takže to není náhoda, že nás vyřadili. Přeju jim hodně štěstí," prohlásil Hartley.

Rangers si vynutili sedmý zápas

Rangers druhý rok po sobě útočí na obrat v sérii, v níž prohrávali 1:3 na zápasy. Loni takhle dokázali ve stejné fázi vyřazovacích bojů srovnat krok s Pittsburghem, aby pak sedmý zápas vyhráli na ledě Penguins 2:1. Utkání č. 7 loni hráli už v prvním kole právě proti Washingtonu a nakonec postoupili po výhře 5:0.

V nedělním šestém zápase měli Rangers podařený začátek. Už po 40 sekundách hry dostal hosty do vedení Chris Kreider, stejný hráč pak tři desetiny před koncem první třetiny zvýšil v přesilové hře na 2:0. Capitals dokázali odpověděl hned v první minutě druhého dějství, kdy se prosadil Jason Chimera, jenže další gól ze střelecké převahy 18:4 v prostředí dvacetiminutovce už nevytěžili.

Naopak na začátku třetí třetiny odskočili Rangers díky trefám Ricka Nashe a Dana Boylea do vedení 4:1. Domácí se sice nevzdali a v 51. minutě už svítil na ukazateli skóre znovu jen těsný stav 3:4, vyrovnat už se ale Capitals nepodařilo. Zasloužil se o to především brankář soupeře Henrik Lundqvist, který si připsal 42 úspěšných zákroků.

"Myslím, že jsme dnes podali nejhorší výkon v celé sérii, ale našli jsme cestu k vítězství," řekl útočník Rangers Derek Stepan. "Je jasné, že Washington k nám přijede dobře připravený a že nás čeká 60 minut tvrdé bitvy."

VIDEO: Sestřih utkání Washington - NY Rangers

Rangers vyhráli pět posledních duelů č. 7 a třináct ze šestnácti zápasů, v nichž čelili hrozbě vyřazení, z toho sedm z osmi pod vedením současného trenéra Alaina Vigneaulta. "Neřekl bych, že nás to nějak může uspokojit. Ano, máme úspěšnou bilanci, ale to musíme hodit za hlavu. Jakkoliv jsme hráli dobře, teď musíme hrát ještě lépe. Soupeř do toho dá všechno a my taky," uvedl obránce Dan Girardi.

Capitals budou živit své naděje s ohledem na výkon ve druhé třetině, kterou jasně ovládli. Ve třetím dějství se dokázali vrátit do hry, byť nakonec nevyrovnali. "Viděl jsem, jak dokážeme kontrolovat zápas. Pokud takhle zvládneme hrát celých 60 minut, procenta jsou na naší straně," věří brankář Washingtonu Braden Holtby, jehož tým přestřílel Rangers 45:28.

Výsledky:

Západní konference:

Anaheim - Calgary 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 25. Kesler, 41. Beleskey, 63. Perry - 11. Hudler, 26. Gaudreau (Hudler). Střely na branku: 47:19. Diváci: 17.284. Hvězdy utkání: 1. Perry, 2. Kesler (oba Anaheim), 3. Rämö (Calgary). Konečný stav série: 4:1.

Východní konference:

Washington - New York Rangers 3:4 (0:2, 1:0, 2:2)
Branky: 21. Chimera, 48. Kuzněcov, 51. Ward - 1. a 20. Kreider, 41. Nash, 45. Boyle. Střely na branku: 45:28. Diváci: 18.506. Hvězdy utkání: 1. Kreider (Rangers), 2. Ward, 3. Chimera (oba Washington). Stav série: 3:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud