31. května 2015 • 07:05

Kačeři uloveni. Chicago vyškolilo Anaheim a zahraje si finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Chicaga postoupili potřetí za posledních šest let do finále play off NHL. Letošní účast si zajistili sobotní výhrou 5:3 na ledě Anaheimu v sedmém utkání finále Západní konference. O Stanley Cup, který Blackhawks v letech 2010 a 2013 vyhráli, se utkají s Tampou, první zápas se hraje ve středu na Floridě.



Slavnou trofej získají buď Ondřej Palát s Andrejem Šustrem z Tampy, nebo Michal Rozsíval, který však Chicagu ve finále kvůli zlomenině kotníku nepomůže. Ze hry jsou naopak čeští útočníci Jiří Sekáč a Tomáš Fleischmann, kteří v rozhodujícím utkání odehráli v dresu Anaheimu přes dvanáct minut.

Zatímco v pátečním utkání č. 7 mezi New Yorkem Rangers a Tampou se hrál opatrný hokej a Lightning rozhodli o svém vítězství 2:0 góly až ve třetí třetině, zápas v Anaheimu žádné velké drama nenabídl. Hosté už v první třetině získali dvoubrankový náskok díky trefám kapitána Jonathana Toewse, na začátku druhého dějství přidal třetí gól Brandon Saad a ve 34. minutě zvýšil už na 4:0 slovenský útočník Marián Hossa.

Teprve pak se probudili domácí - 69 sekund před druhou sirénou poprvé překonal Coreyho Crawforda v brance Chicaga Ryan Kesler, v 52. minutě snížil na 2:4 Corey Perry. Jenže už o dvě minuty později Brent Seabrook využil druhou přesilovou hru Blackhawks v zápase a vrátil hostům tříbrankové vedení, které Ducks znovu zkorigovali až v poslední minutě. Jenže to už fanoušci v hledišti s indiánem na dresu dávno oslavovali.

VIDEO: Podívejte se na sestřih sedmého finále

Černí Jestřábi se mohou v poslední době pochlubit úchvatnou bilancí. Zatímco na přelomu tisíciletí devětkrát z deseti ročníků nepostoupili do play off, v sedmi posledních sezonách nechyběli ve vyřazovacích bojích ani jednou, přičemž potřetí hrají finále a dvakrát skončili těsně před ním.

"Nikdy nepřestáváme věřit v sebe sama," prohlásil útočník Patrick Sharp, jehož tým v sérii s Anaheimem prohrával 0:1, 1:2 a 2:3 na zápasy. Poslední dva duely ale Chicago zvládlo na jedničku. Ve středu odvrátilo hrozbu vyřazení výhrou na domácím ledě 5:2, o tři dny později triumfovalo 5:3 u soupeře.

Neopakoval se tak bolestný zážitek z minulé sezony, kdy Blackhawks prohráli před vlastními fanoušky sedmé finále Západní konference s Los Angeles gólem v prodloužení. "Je skvělé, že budeme hrát finále. Loni jsme byli ve stejné pozici a nedokázali jsme to dotáhnout do konce. A rok poté máme další šanci," radoval se útočník Patrick Kane. "Ještě jsme ale nic nedokázali, tohle je jen další krok ke splnění cíle."

Semifinále play off NHL - Západní konference - 7. zápas:

Anaheim - Chicago 3:5 (konečný stav série 3:4)

Branky: 39. Kesler, 52. Perry, 60. Beleskey - 3. a 12. Toews, 22. Saad, 34. Hossa, 54. Seabrook. Střely na branku: 38:26. Diváci: 17.375. Hvězdy utkání: 1. Toews, 2. P. Kane, 3. B. Richards (všichni Chicago). Konečný stav série: 3:4

Frederik Andersen svůj tým do finále Stanley Cupu nedotáhl, 21 úspěšných zákroků bylo málo
Frederik Andersen svůj tým do finále Stanley Cupu nedotáhl, 21 úspěšných zákroků bylo málo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud