13. července 2015 • 16:00

Dělostřelec Salo chystá konec. Tohle všechno přežil: 41 zranění!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Sami Salo patří k nejlepším finským bekům poslední dekády. Vždycky ho zdobila velmi tvrdá střela a defenzivní spolehlivost, za celých patnáct sezon v NHL například skončil jen jednou v záporných hodnotách plus minus. Teď se chystá oznámit konec kariéry, ale se smutnou tváří, je totiž nechtěný. Sala nepustí dál zraněné zápěstí, jedna z mnoha bolístek, které během kariéry bek utrpěl. A že jich bylo!



Základní část NHL má pravidelně 82 zápasů, Salo jich ale mezi lety 1998-2014 odehrál jen třikrát více než sedmdesát. Maximální počet duelů, do kterých mohl naskočit, bylo 1230. Čtyřicetiletý hokejista jich ale musel kvůli všeljakým zdravotním neduhům hned 352 vynechat. A to nepočítáme celý uplynulý ročník, kdy byl volným agentem kvůli poničenému zápěstí.

A právě to mu pravděpodobně vystaví profesní stopku. "To zranění je skutečně vážné. Už je hodně nepravděpodobné, že by hokej mohl dát hrát," řekl pro Iltalehti.fi hráčův agent.

Pro majitele tří medailí z olympijských her (1x stříbro, 2x bronz) je to velká škoda. Stejně jako pro jeho zaměstnavatele. Salovy služby pravidelně využívaly týmy například na přesilové hry. Rána, s jakou umí vypálit, mu dokonce vynesla přezdívku "finský Al MacInnis". Jen škoda toho chatrného zdraví.

Rodák z Turku nasbíral v dresu Ottawy, Vancouveru a Tampy celkem 878 zápasů a připsal si 339 bodů. S množstvím fyzických karambolů jaké absolvoval je i tak překvapení, že tolik duelů odehrál. Zámořské servery mu totiž napočítali hned 41 zranění! Prohlédněte si je na obrázku (kliknutím zvětšíte):

Sami Salo vždycky zranění přitahoval.Foto Internet

VIDEO: Jedno z mnoha Salových zranění

VIDEO: Nepříjemná srážka s Marchandem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud