31. července 2015 • 08:57

Miliarda pro Voráčka? Nemohli jsme riskovat, že ho ztratíme, zní z klubu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celé léto se generální manažer hokejové Philadelphie Ron Hextall dušoval, že základní prioritou pro příští týdny a měsíce je podpis nového kontraktu se svým nejproduktivnějším mužem z uplynulé sezony Jakubem Voráčkem. Těsně před skončením července to stihl a díky osmiletému kontraktu v hodnotě 66 milionů dolarů (cca 1 650 000 000 korun) udělal ze svého svěřence miliardáře. A je spokojený, že ho má pod smlouvou. "Není to hráč, u kterého můžeme riskovat, že ho ztratíme," řekl spokojeně.



Jaká byla reakce samotného hráče po podepsání smlouvy? Celkem očekávaná. "Jsem si jistý, že jde o jednu z nejlepších chvil mého života," řekl Voráček po podpisu.

Pětadvacetiletý kapitán národního mužstva z květnového MS v Česku má před sebou ještě jeden rok stávajícího kontraktu, než vstoupí v platnost ten čerstvě podepsaný. Je spokojený, že i dál může být hráčem Flyers. "Je pro mě potěšením být členem organizace pro dalších minimálně devět let. Doufám, že se nám během nich podaří přivést do Philadelphie Stanley Cup," řekl pro NHL.com.

V týmu tak mají pod dlouhodobým dohledem oba své současné lídry, smlouvu na množství let dopředu má i klubový kapitán a Voráčkův kamarád Claude Giroux. Společně tvoří jednu z nejproduktivnějších dvojic posledních let, v uplynulých dvou sezonách posbírali celkem 302 bodů.

"Dohromady byli neskuteční a i to pro nás bylo hodně důlezité. Snažíte se sestavit fungující dvojici a myslím, že těmhle dvěma to šlo opravdu náramně," chválil si Hextall.

Voráček má za sebou nejlepší sezonu své kariéry, nasbíral 81 bodů, skončil čtvrtý v ligovém bodování a stal se prvním hráčem Philadelphie od Johna LeClaira v roce 1998, který byl po sezoně zvolen do prvního All-Star Teamu.

Pro další ročník bude tedy hodně důležitá i souhra s Girouxem a mistr světa z roku 2010 věří, že ta se může ještě vylepšit. "Zlepšujeme se každý rok, co hrajeme vedle sebe. Nevidím důvod, proč by to tentokrát nemohlo být taky tak," vysvětlil žurnalistům.

Během několika dní si tak v klubu mohli odškrtnout další důležitou položku, v úterý podepsali smlouvu s centrem Seanem Couturierem, dalším důležitým článkem sestavy a teď přišel na řadu Voráček. "Klademe teď velký důraz na rozvoj klubu a zatím je vše tak, jak má být. Se smlouvou jsme spokojení, je férová jak pro nás, tak pro Jakea," uzavřel Hextall.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud