24. září 2015 • 11:30

Zacha schytal bombu a přežil čistku. Jde pořád nahoru, chválil kouč

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm hráčů New Jersey si po noční prohře s Islanders vyslechlo nepříjemný ortel: Díky, ale hlaste se na farmě. Pavel Zacha mezi sedmičkou nepotřebných nebyl, dál zůstává "nahoře." Trenér John Hynes pro něj měl jen slova chvály.



Zacha přitom v prvním útoku Devils s Adamem Henriquem a Kylem Palmierim po boku neprožil jednoduchý zápas. Nebodoval a část první třetiny musel vynechat. "Zblokoval jsem ránu a nemohl jsem se pak postavit na nohu. Snažil jsem se to rozhýbat na střídačce, ale nešlo to," vysvětlil svou absenci po ráně Travise Hamonica osmnáctiletý talent.

"Pak jsme na to dali s maséry led a v druhé třetině už jsem se cítil dobře," dodal Zacha, za kterého v první třetině alternoval v elitní formaci Rus Sergej Kalinin.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu New Jersey s Islanders

"Pavel tvrdě dřel. Dneska hrál ve středu a ukázal, že i tam je schopný fungovat. Navzdory ráně, kterou schytal, odehrál dobrý zápas. Je vidět, že jde nahoru a je zápas od zápasu lepší. Že se cítí u nás v týmu více jistý," chválil šestku posledního draftu v rozhovoru pro nj.com trenér John Hynes.

Zachu chválil i komplic z útoku Kyle Palmieri. "Je to dobrý hráč, rozumí hře a hraje vyzrále," glosoval dlouholetý útočník Anaheimu. "A bude ještě lepší, bylo by šílené si myslet, že sem do NHL v osmnácti letech nakluše a hned bude rozhodovat zápasy."

Devils, kteří postrádali kvůli zranění kolena Patrika Eliáše, překonali obranu Islanders jedinkrát. Ve 38. minutě snižoval na konečných 1:2 Lee Stempniak. Po nedělní prohře 0:2 v Providence s Bostonem tak přišel další prohraný zápas. "Cítil jsem se ale lépe než minule, jen ty šance," žehral na jalovou koncovku celého týmu Zacha.

V kabině po zápase následně došlo k plánovanému zúžení kádru Devils. Tým opustili brankář Mackenzie Blackwood (Barrie, OHL), obránci Josh Jacobs (Sarnia, OHL), Ryan Rehill (Kamloops, WHL) a Colton White (Sault Ste. Marie, OHL). Z útočníků se pakovali Brandon Baddock (Edmonton, WHL), Connor Chatham (Flint, OHL) a Blake Speers (Sault Ste. Marie, OHL).

Zachu podobný osud zatím nečeká, pro klid svůj i týmu by ale měl přidat nějaké ty body.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud