Martin Tomaides
29. září 2015 • 11:30

Sekáč potěšil, Anaheim vzal útokem. Chceme vidět, co umí, říká kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když před rokem Jiří Sekáč podepsal jako volný hráč Montrealu, nikdo nevěděl, co od něj čekat. Rychlík s fantastickou kondičkou se ale hodně rychle probil na soupisku a zalíbil se fanouškům. V únoru přesto přišel trejd do našlapaného Anaheimu a v kempu před ročníkem 2015/16 předpovídali novináři, že český hokejista bude muset hodně zabojovat o stále místo na soupisce. On ale nezklamal.



Už pár sezon patří hokejisté Ducks k horkým favoritům na vítězství ve Stanley Cupu. Na jaře skončili jediný zápas od finále Stanley Cupu a přes léto se znovu posilovalo. Obranu vyztužil řízný zadák Kevin Bieksa z Vancouveru, brankoviště Anton Chudobin z Caroliny, ale pro Sekáče byly důležité především nové útočné tváře.

Z Rangers přišel rychlík Carl Hagelin, jako volný hráč dorazil univerzál Mike Santorelli, podepsal také defenzivní odborník Shawn Horcoff a silák Chris Stewart. Navíc dorůstá nadaná mládež jako Max Friberg či Nick Ritchie. Velká konkurence, ze které by se leckdo rozklepal. Ale ne český reprezentant.

"Na tohle vážně nemyslím. Snažím se být připravený každý den, abych se vždycky dokázal předvést v tom nejlepším svěle," řekl třiadvacetiletý útočník pro OC Register.

A to se podařilo hned v úvodním přípravném duelu proti Coloradu. Jen 28 sekund hry stačilo Sekáčovi k tomu, aby otřevřel skóre a když v zápase přidal později i druhý gól, neminulo ho ocenění pro druhou hvězdu duelu. I přes konečnou prohru 4:5 v prodloužení.

Bývalý útočník Lva Praha moc dobře ví, že je pod drobnohledem kouče Bruce Boudreaua. Poté, co ho Anaheim přitrejdoval v únoru z Kanady, už se pořádně v sehrané sestavě Ducks nezvládl rozkoukat a pro začlenění nebyl prostor. V play off dokonce poprvé naskočil až do třetího kola. Tentokrát to už bude jiné.

"Pořádně si prohlédneme, co umí. V posledním ročníku jsme z něj moc neviděli, navíc se nám vešel jen do spodních útočných formací. Teď už to bude jinak a my chceme přesně vidět, co dokáže," hlásí šéf kalifornské střídačky.

Sám hokejista se cítí na ledě i v kabině už mnohem příjemněji. Únorový trejd pro něj byl šokující, výměna během prvního roku v zámoří není nic jednoduchého. "Už jsem se lépe adaptoval a těším se, že budu týmu daleko víc nápomocný," věří Sekáč.

Rychlonohý tým Ducks, to je navíc něco pro něj. Hra mužstva by mu měla sedět. "Příchod do rozjeté sezony je vždycky těžký, teď ho ale čeká čerstvý start, svou roli si najde," ví Boudreau.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud