30. září 2015 • 11:50

Frolík ukázal, že mu v Calgary můžou věřit. Ovládl kondiční testy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokovaní byli někteří fanoušci, překvapený byl možná i sám Michael Frolík. V létě zamířil hokejový univerzál na volný trh a tam dostal krásnou nabídku od Calgary - pětiletou smlouvu s průměrným platem 4,3 milionu dolarů. Což o to, Frolíkova kvalita je nesporná, částka je i přesto celkem vysoká - na hráče, který během osmi let v NHL nepřekonal hranici 45 bodů. Jenže odchovanec Kladna nehodlá nic ponechat náhodě a od začátku svého angažmá ukazuje, že si parádní kontrakt zaslouží.



Je to jen pár hodin, co v Calgary zveřejnili výsledky letošních kondičních testů. A ty ovládl právě český hokejista, na kterého bude u Flames upřeno mnoho očí. V přípravných duelech navíc také ukazuje svou kvalitu, ve třech posbíral hned 4 body (2+2). A vedení Flames si zatím může spokojeně mnout ruce. To je přesně ten Frolík, který bude potřeba!

V roce 2006 se sice Frolík vešel do první desítky draftu, měla z něj totiž být ofenzivní hvězda soutěže. On svůj potenciál v dresu Floridy ukázal hned v první sezoně v NHL, když nastřílel 21 gólů. Jenže pak šla jeho produkce dolů, přišel trejd do Chicaga a tam pokus udělat z českého šikuly bránícího hráče.

Michael Frolík byl největší letní posilou Calgary.Foto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

Podařilo se, Frolík se perfektně naučil defenzivě a jeho snaha byla oceněna Stanley Cupem v roce 2013. Následoval trejd do Winnipegu a tam český reprezentant znovu dostal prostor předvést, co dokáže. Všestrannost je jeho hlavním heslem. Křídlo dokázalo zalepit jakoukoliv díru v sestavě a vždy odvedlo dobrou práci.

V Calgary tomu ale možná bude trochu jinak. Flames mají za sebou nad očekávání dobrou sezonu, za kterou mohou vděčit především velmi produktivním zadákům a útočnému triu Gaudreau - Hudler - Monahan. Poslední jmenovaný nasbíral 62 bodů, další útočník v klubové produktivitě rovnou o 28 méně. Slušná propast.

I proto možná Frolík skočil po nabídce od Calgary. Tady bude totiž mít opravdu velkou příležitost si v útoku pořádně zařádit. "Kouč Bob Hartley mi říkal, že šanci dostanu, a mluvil o tom, že má rád typy hráčů jako já,“ vykládal Frolík pro deník Sport v červenci, těsně po podpisu smlouvy.

A zatím všechno klape.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud