Zdeněk Janda
16. října 2015 • 14:59

Maska na obličeji. A hadičky. Voráček a spol. dřeli při testech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO Z PHILADELPHIE | Byl to nezvyklý pohled. Na obličeji speciální masku, na zádech měřicí přístroj s čouhajícími hadičkami. V ruce hokejku. Do toho rozléhající se povely z amplionů. Hokejisté Flyers i s českým triem podstupovali fyzické testy. „Nebyla to žádná sranda. Hlavně jsem myslel, že roztrhám tu masku, kterou jsem měl na hubě,“ reagoval útočník Jakub Voráček.



Z ampliónů bylo slyšet nekompromisní hlášení v angličtině. „Máte třicet sekund na odpočinek.“ Mezitím schvácení hokejisté museli u stolku nastavit prst, z kterého maséři odebrali vzorek krve.

A potom zaznělo houknutí, tedy jasný povel. Zase bruslit! A znovu. A znovu. Hráči museli s maskou na obličeji makat minutu, při níž stihli v průměru sedm hokejových „rovinek.“ Postupně se jejich rychlost stupňovala, ke konci už toho měli všichni plné zuby. Absolvovali až jedenáct dávek.

To byla makačka! Podívejte se, jak Voráček a spol. dřeli při testech
Video se připravuje ...


Minutový sprint, třicet vteřin odpočinek. A tak pořád dokola. „Ono se sice začíná v pomalém tempu, ale není to legrace. Zvlášť když to bylo hned den po zápase,“ reagoval Voráček . Náročné testy totiž přišly poté, co předtím Flyers odehráli od osmi hodin večer vyčerpávající partii s Chicagem, obhájcem Stanley Cupu (3:0).

Na fyzické testy dostal Jakub Voráček speciální výbavu
Na fyzické testy dostal Jakub Voráček speciální výbavu

„Takže jsem toho měl dost. Navíc jezdit s těmi betony, to je docela náročný,“ vykládal brankář Michal Neuvirth.

Voráčka nejvíce štvalo, že měl dýchací přístroj na obličeji. „Myslel jsem si, že to roztrhám. Já totiž nemám, když mám něco takového. Nemůžu mít ani chránič zubů. Hrozně blbě se mi s tím dýchá,“ vysvětloval klíčový útočník Flyers.

„Je to náročné, od toho ale ty testy jsou. Musíš se nadřít, aby se ukázaly výsledky. Člověku připadá, že má nohy jako v betonu. Když jsi v laktátu, netěžké se z toho dostat. Ale je to naše práce. Testy mají ukázat věci, které by nám do budoucna měly pomoct,“ tvrdí Voráček.

„Hlavně aby mi tady neukázali prst dolů, až ty výsledky zjistí,“ pousmál se řízný obránce Radko Gudas .

Testy probíhaly v tréninkovém centru. A přišly v době, kdy měli mít hráči volný den. „Měli jsme to dělat v kempu, ale nestihlo se to,“ vysvětlil Voráček. Flyers teď každopádně mají dost času na regeraci, další zápas hrají až v úterý doma proti Dallasu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud