16. října 2015 • 07:26

Jágr se rozstřílel. Pokud dá 82 gólů, budu spokojený, vtipkuje brankář

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Stěžoval si, že má pomalé starty. Že v jeho věku není rozjezd sezony zrovna hladký. I přesto Jaromír Jágr v prvním týdnu NHL posbíral šest bodů ve čtyřech zápasech a dělí se o druhé místo v ligové tabulce střelců. Pod výhru 3:2 nad Buffalem se totiž podepsal kromě jedne nahrávky hned dvěma góly. "Teď mi to padá do brány, tak prostě střílím," popisoval po zápase svůj recept český hokejista.



Pro Jágra to byl druhý dvougólový večer v sezoně, celkem jich v kariéře zažil už 124. Navíc ve čtyřech utkáních má stejný počet gólů. "Ale jo, pokud jich letos nastřílí 82, budu asi spokojený," šprýmoval po utkání brankář Roberto Luongo.

Právě šestatřicetiletý gólman je po rodákovi z Kladna v šatně tím nejzkušenějším mužem. Oba dva nahání ligové rekordy. Jágr se díky dvěma gólům (celkem 726) přiblížil historicky čtvrté příčce v úspěšných trefách. Tu hájí Marcel Dionne s náskokem pěti úspěšných zásahů. Luongo se zase díky výhře číslo 403 vyrovnal na deváté pozici legendárnímu Grantu Fuhrovi.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Buffalo

Co vlastně stojí za úspěšným startem Jaromíra Jágra? Sám útočník nehledá za báječným rozjezdem nic velkého. "Je jedno, co děláte, někdy puk prostě padá do brány a někdy zase ne. To jsem se za 25 let naučil. Mně to tam teď prostě padá, tak se snažím střílet," vykládal po zápase pro NHL.com.

Přitom proti otloukánkovi z Buffala rozhodně nešlo o lehkou bitvu, jak se původně mohlo zdát. Panthers nehráli duel podle svých představ, sami hráči se po bitvě spíše mračili. Moc dobře věděli, že proti lepšímu soupeři by dost pravděpodobně s podobným výkonem prohráli.

Příznivci Jaromíra Jágra.
Příznivci Jaromíra Jágra.

"Ale Jágr každý zápas maká. Tým v něj má důvěru a když je potřeba, dokáže celé mužstvo svým představením oživit," složil o 7 let staršímu spoluhráči poklonu Luongo, který se pod vítězství podepsal čtyřiadvaceti zákroky.

A měl pravdu, byla to Jágrova formace s junáky Barkovem a Huberdeauem, která obstarala všechny tři branky utkání. "Jágr střílí odkudkoliv, je úplně jedno, kde zrovna stojí. A vždycky si najde pro svou střelu cestičku. To je prostě Jágr," řekl novinářům brankář soupeře Chad Johnson.

Spokojený s jeho výkonem byl znovu i kouč Gerard Gallant. "Vážně je to vynikající vzor pro mladé kluky. Není to jen o tom, že se objeví v 7 večer na zápas, on tu je před tréninkem, po něm, prostě pořád. Všichni okolo si od něj mohou stále mnoho vzít," řekl.

Nejšťastnější je ale přece jen nejspíš samotný Jágr. Proč? Na čtyři góly mu letos stačily čtyři zápasy. V uplynulém ročníku jich potřeboval 23...

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 10. • 01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
3:2
ONLINE
16. října
01:30
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
Góly

Domácí: 08:52. Jágr, 17:34. Jágr, 44:24. Barkov

Hosté: 27:10. McCabe, 52:35. Ennis

Sestavy

Domácí: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Gudbranson, Mitchell, Petrovic, Kulikov – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Bjugstad, Pirri – Trocheck, Bolland, Jokinen – Thornton, MacKenzie, Brickley

Hosté: Johnson (Lieuwen) – Ristolainen, Gorges, Franson, Weber, Pysyk, McCabe – Ennis, Girgensons, O'Reilly – Gionta, Eichel, Kane – McGinn, Larsson, Moulson – Foligno, Legwand, Deslauriers

Rozhodčí

Chris Rooney, Trevor Hanson – Scott Driscoll, Trent Knorr

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud