23. října 2015 • 10:42

Zklamaný Jágr přišel o oblíbence. A netradičně musel hrát centra

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři těsné prohry se silnými soupeři mají za sebou hokejisté Floridy. Ale odolávali statečně, i v noci na dnešek na ledě posledních vítězů z Chicaga. Víc než prohra 2:3 ale dost možná mrzí ztráta Aleksandra Barkova, oblíbeného spoluhráče Jaromíra Jágra, který odstoupil z utkání kvůli poraněnému zápěstí.



Dvacetiletý finský centr musel opustit utkání zhruba v polovině, to zbokoval střelu krajana Niklase Hjalmarssona a s bolestivou grimasou nenávratně zmizel v útrobách haly. "Je to hodně velká ztráta," řekl po utkání Jaromír Jágr. "Je to náš nejlepší hráč a bude hodně těžké ho nahradit. Nevíme, jak dlouho bude mimo hru, ale musíme to i tak zvládnout," řekl pro NHL.com.

Český útočník byl vedle něj a Huberdeaua zvyklý nastupovat vlastně od svého únorového příchodu do klubu. Pro zbytek bitvy s Blackhawks se pak velmi netradičně přesunul na pozici centra a na křídlo k němu přišel Vincent Trocheck.

"Když se někdo zraní, je potřeba rychle improvizovat. Obecně jsme ve druhé třetině proházeli hodně útoků. Museli jsme zkusit mužstvo nějak probrat," vysvětloval kouč Gerard Gallant.

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - Florida

Jeho snaha přinesla částečný úspěch. Ve 48. minutě se o něj doklepnutím do brány v přesilové hře postaral Jaromír Jágr, jenž se díky 588. bodu při početní výhodě vyrovnal v historických tabulkách třetímu Teemu Selännemu.

Přesilovky byly výrazným klíčem ke konečnému výsledku. Dvě branky v nich totiž vstřelili také domácí, a to už se Gallantovi moc nelíbilo. "Bránit osm oslabení, to vezme hrozně sil. Nemůžeme ztrácet tolik času vlastními chybami," zlobil se kouč a jeho slova mířila i k Jágrovi. Ten se na trestné lavici objevil hned dvakrát.

Oči hráčů Panthers každopádně po zápase mířily na Barkova. Druhý hráč draftu 2013 se po šatně pohyboval s omotaným zápěstím a bez jasné prognózy...

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 10. • 02:30
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
3:2
ONLINE
23. října
02:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 04:02. Anisimov, 23:51. Seabrook, 40:17. Kane

Hosté: 04:36. Pirri, 47:24. Jágr

Sestavy

Domácí: Crawford (Darling) – Svedberg, Seabrook, Hjalmarsson, van Riemsdyk, Daley, Rundblad – Tichonov, Toews "C", Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Teräväinen, Hinostroza, Garbutt – Desjardins, Krüger, Shaw. Trenér: Joel Quenneville.

Hosté: Luongo (Montoya) – Campbell, Ekblad, Mitchell "C", Gudbranson, Kulikov, Kampfer – Huberdeau, Barkov, Jágr – Pirri, Bjugstad, Trocheck – Jokinen, Bolland, Smith – Howden, MacKenzie, Brickley. Trenér: Gerard Gallant.

Rozhodčí

Ian Walsh, Justin St. Pierre – Bryan Pancich, Brandon Gawryletz

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

21 591 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud