13. listopadu 2015 • 18:33

Týden a dost! Havlát oznámil St. Louis, že z osobních důvodů končí

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaná zpráva přišla z NHL. Martin Havlát přesně po týdnu ukončil smlouvu se St. Louis Blues a to z osobních důvodů. Český útočník stihl odehrát dvě utkání a vstřelit jednu branku.



Bob McKenzie, uznávaný reportér televize TSN, na svém twitterovém účtu informoval o dohodě mezi Havlátem a „Blues“. Hlavním důvodem podle amerického novináře byly osobní důvody ze strany hráče. Tuto zprávu následně potrvdilo i oficiální prohlášení týmu, který se vyhřívá na druhém místě Západní konference NHL. 

"Martin Havlát a klub St. Louis Blues se dohodli na okamžitém zrušení smlouvy a to z osobních důvodů hráče. Martin poprosil o ochranu soukromí, a proto se dále k situaci nebudeme vyjadřovat," prohlásil klub k odchodu forvarda. 

Přitom se Martinu Havlátovi v dresu St. Louis dařilo. Odehrál dva zápasy, proti New Jersey dokonce rozhodl o vítězství svého týmu. Trenér Hitchcock si jeho přínos nemohl vynachválit. "Havlát je chytrý hokejista a pro tým je velkou posilou. Umí výborně kontrolovat puk, přesně takového hráče potřebujeme,“ prohlásil po zápase s New Jersey.

Seniorský a juniorský mistr světa z roku 2000 uspěl s hledáním angažmá na tuto sezonu na druhý pokus. V přípravném kempu se neúspěšně pokoušel prosadit do kádru Floridy. V NHL dosud odehrál Havlát za Ottawu, Chicago, Minnesotu, San Jose, New Jersey a St. Louis 790 zápasů, ve kterých nasbíral 594 bodů (242+352). V 75 startech v play off přidal 52 bodů díky 21 gólům a 31 asistencím.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud