3. prosince 2015 • 08:55

Nevolte mě, nechci umřít, prosí Jágr. Selänne už mu poslal hlas

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu byl Jaromír Jágr v hlasování fanoušků, kteří sestavují týmy pro lednové Utkání hvězd NHL, jedním z kapitánů. Štěstí, vděk? Kdepak, 43letého veterána z Floridy to pořádně vyděsilo. A humorně hned na Twitteru apeloval na voliče.



Jágr poprosil hokejové fanoušky, aby pro něj nehlasovali. "Mám podezření, že bych taky nový formát All-Star game nemusel přežít, jsem příliš starý. A já nechci umřít," smála se česká hokejová legenda.

 

Kde je problém? Utkání hvězd, které 31. ledna bude hostit Nashville, se poprvé bude hrát v revolučním hávu. Místo jednoho exhibičního duelu se odehraje miniturnaj čtyř týmů zastupujících jednotlivé divize NHL.

Ale to není vše, výběry budou hrát své dvacetiminutové zápasy po vzoru letošního prodloužení pouze se třemi bruslaři na ledě. Vítězné mužstvo získá prémii milion dolarů. Každý tým se bude skládat z 11 hráčů - šesti útočníků, tří obránců a dvou brankářů.

Fanoušci také vyberou jednoho hráče reprezentujícího každou divizi, kteří budou zároveň kapitány, zbylých 40 hokejistů nominuje NHL. Své zástupce bude mít na exhibici všech 30 klubů NHL. Takže šance pro Jágra, že si na dostaveníčku největších hvězd soutěže zahraje potřinácté v kariéře, je téměř stoprocentní. Aktuálně je v hlasování fanoušků čtvrtý.

Finská legenda se Jágrovi smála

Útočníka Floridy na Twitteru hned podpořil i Teemu Selänne, který na jaře 2014 ukončil profesionální kariéru. "Dal jsem ti hlas, kamaráde. Ještě nejsi tak starý. A jsi mnohem chytřejší, než ty děti, co to hrají dnes. Jeď dál, vydrž," tweetovala finská ikona, která v NHL odehrála 1451 zápasů a nasbírala 1457 bodů.

Jágrova reakce přišla v zápětí. "Dobře, udělám to pro tebe. Ale jestli se to neosvědčí a v roce 2026 zase formát změní a bude se hrát dva na dva, tak do toho už nepůjdu. To mi bude 54," napsal autor 18 bodů ve 22 letošních zápasech (8+10).

 

Jaromír Jágr si vyměňoval úsměvné tweety s finskou legendou Teemu Selännem Jaromír Jágr si vyměňoval úsměvné tweety s finskou legendou Teemu SelännemFoto Barbora Reichová (Sport)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud