4. prosince 2015 • 20:30

Ničitel Hanzal. Ve dvou posledních zápasech zranil dva hráče

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou postavou budí respekt, v NHL patří totiž mezi ty nejurostlejší. Útočník Martin Hanzal z Arizony je se svými téměř dvěma metry a více než sto kilogramy v soubojích u mantinelů pořádným postrachem. Během tohoto týdne se o tom přesvědčili hned dva protivníci, jeden už je zapsaný na marodce, druhý nedohrál zápas a čeká na výsledky vyšetření.



První nepříjemný zásah provedl Hanzal v úterý do sestavy Nashvillu. Český obr nenásilně postrčil domácího lídra Mikea Fishera, ten bolestivě dopadl na kolena a pak ještě narazil do mantinelu a téměř se nedokázal zvednout. Výsledek? Stop minimálně na čtyři zápasy a diagnóza tradičně tajemná - zranění v dolní části těla.

VIDEO: Fisher bude mimo minimálně na 4 zápasy

Pro Predators to není dobrá zpráva. Pětatřicetiletý Fisher je celkem klíčovým mužem. Na ledě tráví průměrně kolem 19ti minut, ve střelecké tabulce klubu se dělí o třetí pozici a je nejlepší na vhazování. Také má důvěru trenéra a nosí na dresu "A". Hned první duel bez Fishera Nashville s Floridou prohrál...

V Detroitu asi doufají, že je nečeká podobné "prokletí". Arizona se s Red Wings střetla v noci na dnešek a Hanzal znovu použil svou velkou postavu jako zbraň. Jeho sílu odnesl Teemu Pulkkinen, i když zranění bylo značně nešťastné.

Centr Arizony totiž nechtěně podtrhl soupeři nohu a pak ho v dost zranitelné pozici přirazil na mantinel. Hanzal si šel na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici, ale Pulkkinen dopadl hůře. Zmizel totiž v šatně a do zápasu se nevrátil.

VIDEO: Střet Hanzala s Pulkkinenem

"Zatím zjišťujeme, co se přesně stalo, ale zdá se, že nám bude nějakou dobu chybět," mračil se po utkání kouč Jeff Blashill, jenž tak přišel o autora šesti branek v sezoně.

Příští bitvu hraje Arizona dnes proti Sabres, takže pozor pánové v Buffalu!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud