6. prosince 2015 • 12:46

To byla ČOČKA!? Hertl oslepil hvězdného brankáře Tampy Bay

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to smůla, možná nešikovnost Tomáše Hertla. Ale rozhodně ne záměr. Český útočník San Jose v nočním utkání NHL s Tampou Bay (3:4) zasáhl holí do obličeje hvězdného brankáře Tampy Bena Bishopa, který musel být vystřídán.



Zadák Andrej Šustr si při výhře 4:3 nad San Jose připsal jednu asistenci. Více se ale po zápase mluvilo o jiném českém hráči. O Tomáši Hertlovi , jehož hokejka proklouzla jedenáct minut před koncem třetí třetiny mřížkou masky Bena Bishopa.

Americký brankář se chytnul za obličej, odjel z brankoviště a padnul na led. Okamžitě u něj byl rozhodčí a o pár vteřin později i zdravotník, v jehož doprovodu Bishop led opustil. Do branky musel Andrej Vasilevskij, který vedení 4:2 dovedl k výhře 4:3.

VIDEO: Podívejte se na zranění Bena Bishopa

"Vždycky, když mi zraní nějakého hráče, jsem z toho šílený. Doufám, že Ben bude v pořádku," nechal se po zápase slyšet trenér Tampy Jon Cooper. "Viděl jsem ho v šatně a už vypadal dobře. Hokejka prošla mřížkou a má pořádnou jizvu. Nosí kontaktní čočky, tady byl možné ten problém, že mu po zásahu vypadla," domníval se Cooper.

Náhradník Vasilevskij se s nečekanou situací vypořádal na jedničku, z osmi střel inkasoval jen jednou a Tampa zapsala důležité dva body. "Měli tam přesilovku, hodně nás podržel, předvedl několik velkých zákroků. Hodili jsme ho do ohně, on to ale zvládnu," chválil ruskou dvojku Steven Stamkos a vyjádřil se i ke zranění Bishopa.

"Vždycky, když jde o zrak, je to nebezpečná a děsivá věc. Snad to není nic vážného," přál si kapitán Lightning.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud