12. ledna 2016 • 13:03

Detroit bez Mrázka? První prohra po čtyřech zápasech

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je malé sousto pro rýpaly. V posledních týdnech si fanoušci v Detroitu zvykli na pravidelnou přítomnost Petra Mrázka mezi tyčemi Red Wings a z ambiciózního mladíka se stala nejmenovaná jednička. V pondělí se po delší době znovu postavil do klece Jimmy Howard a Detroit po čtyřech utkáních odešel ze zápasu bez bodového zisku. Nutno říct, že prohra 2:4 s Los Angeles ale nepadá na vrub amerického gólmana.



Poslední celý zápas odchytal Howard 18. prosince, poslední výhra je o dalších 15 dní starší. Na příští stále čeká, i když proti Kings nebyla úplně vzdálená. Red Wings vedli na ledě nadupaného soka 2:1 a nerozhodný stav drželi až do začátku třetí části. Tam jim vaz zlomil přesilovkový zásah obránce Aleca Martineze a trefa v 60. minutě během power play už skóre jen korigovala.

Jedenatřicetiletý gólman podal slušný výkon, pochytal 27 střel a zápas zakončil s úspěšností 90%. Spokojený ale nebyl. "Mám vysoké standardy a očekávám od sebe hodně. A dneska to nebyl dobrý výkon," vykládal po zápase.

Howard to teď nemá v práci moc jednoduché. Štědře placeného brankáře vytlačil z pozice český mladík a když se tedy dostane do akce, čeká se od něj perfektní výkon a výhra. To proti vládcům Pacifické divize nebylo nic hladkého a porážka na psychice taky moc nepřidá...

"Jimmy ale odvedl velmi dobrou práci, hlavně v první třetině měl několik výtečných zákroků," chválil kouč Jeff Blashill, který ocenil i jeho psychickou připravenost.

Howard totiž v zápase poprvé inkasoval celkem brzy, navíc po situaci, kdy Detroit soupeře tlačil a na střely vedl 5:0. "Jsem rád, že ukázal mentální sílu a snahu. Tým se z rychle inkasované branky zvedl, bohužel ani to nakonec nestačilo," řekl trenér pro oficiální stránky klubu.

Unavení Red Wings, kteří hráli druhý zápas ve dvou dnech, navíc nastoupili proti odpočatému soupeři, jenž má velmi dobrou formu. Kings jsou v tomto ročníku znovu tím týmem, který dokázal před nedávnem dvakrát vyhrát Stanley Cup a soupeři se partě trenéra Darryla Suttera s chutí vyhýbají.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 1. • 04:30
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
4:2
ONLINE
12. ledna
04:30
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 02:59. Toffoli, 36:28. Kopitar, 41:28. Martinez, 59:07. King

Hosté: 15:49. Tatar, 18:16. Marčenko

Sestavy

Domácí: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Schenn – Toffoli, Kopitar, Lucic – Gáborík, Carter, Pearson – Brown, Lewis, King – Shore, Lecavalier, Mersch

Hosté: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Green, Smith, Marčenko – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Tatar, Dacjuk, Helm – Larkin, Sheahan, Richards – Glendening, Jurčo

Rozhodčí

Morton, Lee – Knorr, Cormier

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

18 230 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Los Angeles - Florida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud