22. ledna 2016 • 15:20

Radost z návratu do sestavy? Frustrující zápas, láteřil Krejčí

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V říjnu byl David Krejčí vyhlášen v NHL třetí hvězdou měsíce, v prosinci si ale poranil nohu a takřka měsíční zápasový půst ukončil až v noci proti Vancouveru. Radost z comebacku mu ale rozcupovala domácí porážka. 



Krejčí hrál naposledy 27. prosince v utkání proti Ottawě, kdy se zranil v kolizi s útočníkem Bobbym Ryanem krátce před koncem druhé třetiny. Do třetí periody už nevyjel, po utkání byl viděn v útrobách stadionu se zafixovanou pravou nohou a klub vydal prohlášení o zranění v horní části těla.

Doba temna, která Krejčího stála jedenáct duelů včetně pikantního Winter Classic proti Montrealu, skončila proti Canucks, kdy se rodák ze Šternberka představil na centru druhé lajny s křídly Mattem Beleskeym a Louim Erikssonem.

Úderná letka si ale nepřipsala jediný bod a po utkání její členové jen velmi ztuha kousali ukončení třízápasové vítězné šňůry Bruins. "Ano, jsem frustrovaný," popsal novinářům své rozpoložení Krejčí. "Měli jsme spousta šancí na to utkání ve třetí třetině rozhodnout a místo toho jsme inkasovali," štval vítězný gól Daniela Sedina ze 48. minuty Krejčího.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Bostonu s Vancouverem 

Zrzavý Švéd výhru 4:2 pojistil i trefou do prázdné branky a se 347 góly se stal nejlepším střelcem Vancouveru v jeho historii. "Tohle vítězství pro mě znamená víc, než jen dva body. Často jsem v posledních dnech koukal do statistik, nešlo se tomu ubránit. O tomto milníku jsem věděl, jsem moc rád, že se mi ho podařilo překonat," dodal Sedin, který o první příčku obral krajana Markuse Näslunda.

Pod úvodní trefu zápasu se podepsal český útočník Canucks Radim Vrbata, v dresu poražených jednou asistoval David Pastrňák. Krejčí, který je navzdory pauze za Tomášem Plekancem stále druhým nejproduktivnějším Čechem v NHL (11+22), odehrál 19 minut, během kterých vystřelil na branku jedinou střelu.

"Chlapcům se dařilo, byli rozjetí, chtěl jsem naskočit do toho vlaku a pomoci jim. Proto jsem rozmrzelý, že se mi to nepodařilo, ale s tím už nic neudělám. Doufám, že se vrátíme na vlnu už v sobotu proti Columbusu," uzavřel 63. hráč draftu z roku 2004.

Dva body za výhru proti nejslabšímu týmu NHL by Bruins bodli, na sedmé příčce ve Východní konferenci mají na devátý Pittsburgh jen dvoubodový náskok. 

Kanadské bodování NHL

1. P. Kane (Chicago) 50 72 (30+42)

47. Plekanec (Montreal) 47 34 (9+25)

54. Krejčí (Boston) 35 33 (11+22)

59. Voráček (Philadelphia) 45 33 (6+27)

63. Jágr (Florida) 43 32 (15+17)

Útočník Bruins Brett Connolly a jeho pokus o akrobatické zakončení
Útočník Bruins Brett Connolly a jeho pokus o akrobatické zakončení

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud