25. ledna 2016 • 20:49

Život drsňáka. Seděl na střídačce, dostal pukem a spolkl zuby

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský útočník Andrew Shaw z Chicaga je klasickým příkladem zámořského hokejisty, kterého jen tak něco neskolí. V pátek na ledě Floridy přišel po ráně pukem o dva zuby, které navíc spolkl. V následném střídání pak dostal zásah holí do obličeje. No a co? To mu nebránilo v tom, aby dál létal po ledě a v nedělním zápase pak s krytem na obličeji pojistil gólem výhru 2:0 nad St.Louis.



Ve své první kompletní sezoně v NHL, kterou pro tehdy jedenadvacetiletého forvarda byl ročník 2012/2013, zdvihl s Chicagem nad hlavu Stanley Cup. A stal se symbolem toho, jaká je cesta k vítězství této cenné trofeje. Když ji totiž na ledě Bostonu zdvihal nad hlavu, z tváře mu tekla krev. Proč? To se mu jen otevřela rána, kterou mu v průběhu utkání týmový lékař po zásahu pukem musel zašít. Nic velkého, ne?

Svou urputnost v NHL tak ukazuje od startu kariéry a ani v dalších letech nepolevil. Nečekaný zásah pukem z Floridy přesto nebyl ničím příjemným, protože rána z hole domácího beka Alexe Petrovice přišla ve chvíli, kdy ji drobný brusič nečekal, seděl totiž na střídačce.

Shaw se pak svěřil žurnalistům, že zásah mu na tvář přidal hned 18 nových stehů a navíc přišel o dva zuby. Ty mimo jiné spolkl. "Modelingová kariéra byla vždycky mojí cestou a myslím, že bude dál," řekl s ironickým úsměvem pro Chicago Tribune.

Násilí na jeho obličeji ale stále nebyl konec. Už s upravenou vizáží naskočil ve druhé třetině na led a záhy inkasoval ránu holí do obličeje. "Byl to vážně špatný zápas," glosoval po utkání, které Blackhawks prohráli 0:4.

Na chuti do hry to ale teď už dvojnásobnému vítězi Stanley Cupu nic neubralo. V neděli nasadil kryt na obličej a proti rivalovi ze St.Louis hned vstřelil důležitý gól na 2:0. Ale pozornost na sebe nestrhával, i když jeho ret ještě nebyl v ideální formě. Raději chválil gólmana Corey Crawforda, jenž udržel nulu. "Je báječný, zastavuje i puky, které nevidí," kroutil hlavou.

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - St.Louis

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud