4. února 2016 • 08:50

Druhá šance pro Nakládala. Calgary povolalo beka k premiéře v NHL

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou už to absolvoval, v říjnu, krátce po startu ročníku. V Calgary se tehdy rozhodli povolat zkušeného českého obránce Jakuba Nakládala z farmy ve Stocktonu a poprvé ho vypustit na led NHL. Měl radost, aby taky ne. Jenže během týdenního pobytu sledoval bitvy Flames jen z hlediště. Včera přišlo povolání číslo dvě, Nakládal je znovu nadšený, ale zůstává nohama na zemi.



Obrana Calgary patří v posledních sezonách k těm stabilnějším. Většina zadáků už si stihla udělat v NHL jméno. Jenže teď jsou zadní řady mírně rozhozené, rutinér Dennis Wideman dostal od ligy stop na 20 zápasů a v nočním utkání proti Carolině navíc po nastřelení pukem nedohrál T.J. Brodie. Český reprezentant se rázem hodí.

"Jsem šťastný, že tu mohu být. Zatím nevím nic o své situaci. Musím být trpělivý, tvrdě trénovat a být připravený, kdyby mi dali šanci v zápase," řekl Nakládal klubovému serveru po středečním ranním tréninku po příjezdu ze severu Kalifornie, kde hájí barvy Stocktonu.

V 35 zápasech v AHL si Nakládal připsal 14 bodů za dvě branky a 12 asistencí. "Libí se mi tam. Na ledě trávím hodně času, dostávám příležitost v řadě herních situací během zápasů. Ale také vím, že musím některé věci zlepšit. Hrát lépe a rychleji s pukem na hokejce. Musím na své hře stále pracovat a doufám, že šanci dostanu," doplnil Nakládal.

Bronzový medailista z mistrovství světa z roku 2012 ze Stockholmu a Helsinek, který zazářil na loňském domácím šampionátu v Praze, se vydal do zámoří po ročním angažmá v TPS Turku. Předtím působil bývalý hráč Pardubic v KHL v Ufě, Spartaku Moskva a Lvu Praha. "Je to jedna z nejtěžších sezon v mé kariéře z toho pohledu, že musím zůstat trpělivý a pozitivní," popsal, jak čeká na start v NHL.

Kouč Hartley je s jeho působením na farmě spokojený. "Hraje velmi dobře. Brad Pascall a Craig Conroy (asistenti generálního manažera) viděli hodně zápasů Stocktonu, máme statistiky, videa a všechno možné," uvedl Hartley. "Není to už nezkušený kluk. Hrál na mistrovstvích světa, na velkých akcích, takže pro něj tlak není problém. Nemusíme se bát jej zařadit do sestavy," dodal Hartley.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud