18. února 2016 • 09:38

Půjde za Crosbym? O obránce Poláka má prý zájem Pittsburgh

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední únorový den bude letos v NHL tím nejzazším termínem, kdy budou hokejisté moct změnit barvy. Přestupová uzávěrka se pomalu blíží a starý dres by za nový mohli vyměnit i Češi. Tou nejzajímavější komoditou by měl být obránce Toronta Roman Polák, o kterého údajně stojí několik týmů v čele s Pittsburghem.



Nesmlouvavý zadák patří v Torontu k základním stavebním kamenům defenzivy, jenže jeho služby jsou tak cenné, že je škoda, aby v půlce dubna nastoupil na nucenou dovolenou. Před protihráčem nikdy neuhybá, naopak s radostí mu dá pocítit srážkou svou přítomnost. A nezastaví se ani před letícím pukem, proto je pro vyřazovací boje tak ceněný.

"Zájem je o něj v NHL celkem slušný," řekl uznávaný hokejový anayltik Pierre LeBrun. "Do Pittsburghu by zapadl slušně, slušelo by mu to ve třetím obranném páru a dobrou práci by odvedl hlavně v oslabení," myslí si LeBrun.

Rodák z Ostravy je světlým bodem sedmé nejhorší defenzivy v soutěži. Jako jediný obránce má kladnou statistiku +/-, ve které je s osmi body nejlepší v celém týmu. K tomu přidejte dvanáct záseků do tabulky kanadského bodování (1+11) a máte spolehlivého beka pro vyřazovací část.

Potenciálního zájemce určitě potěší taky nepříliš vysoká cena, která nezatíží platový strop (Polák pobírá 2,75 milionu ročně) a posbírané zkušenosti v průběhu kariéry. Český obránce si boje o Stanley Cup v barvách St.Louis vyzkoušel už čtyřikrát a ve 25 zápasech posbíral dvě nahrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud