16. března 2016 • 14:22

Na farmě zraje parťák pro Ovečkina. Hráč budoucnosti, chválí Vránu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baví vás sledovat řádění Davida Pastrňáka a Tomáše Hertla a těšíte se na další nadanou mládež s českým pasem? Přijde už brzy, na farmě Washingtonu v Hershey pomalu, ale poctivě zraje útočník Jakub Vrána. Třináctý hráč draftu z roku 2014 je velkým příslibem a v klubu si ho nemohou vynachválit.



Sezona bývalého útočníka Linköpingu neprobíhala celou dobu jen růžově. Kvůli zranění ze začátku listopadu přišel o juniorské mistrovství světa a také o velkou část ročníku se svými Bears. Ale hned poté, co poraněné zápěstí srovnal, začal řádit.

Drobné křídlo si drží parádní bilanci bodu na zápas, ve 22 duelech posbíral devět branek a třináct nahrávek. Na začátku února byl dokonce zvolen hráčem týdne, to bylo když ve třech utkáních v barvách Hershey nasbíral sedm bodů. Udivuje především výtečnou technickou vybaveností.

"To víte, bezdůvodně to není hráč, který byl vybrán v prvním kole draftu. Teď je ve skvělé formě, rozhodně je před ním skvělá budoucnost," řekl pro CSN pětatřicetiletý gólman Dan Ellis, který má za sebou i více než 200 utkání v NHL.

Vránu každopádně brzy bude čekat další krok, podle zámořských reportérů už je připraven na vyšší level. "Zajímavé je to, že se nejen dostává do šancí, on je s klidem pro své spoluhráče i připravuje. Jeho technika hole a sportovní instinkty jsou velmi dobré, a to má stále na víc," napsal žurnalista J.J. Regan.

S jeho povýšením do prvního týmu se ale rozhodně nespěchá. V Capitals by totiž českého hokejistu nebylo kam dát. Dominantní tým letošního ročníku NHL, který si v noci zajistil jako první jistou pozici v play off, má kvalitu na každé pozici.

Na křídlech týmu najdete jména jako T.J Oshie, Justin Williams, Marcus Johansson, Alexandr Ovečkin, Jason Chimera, Andre Burakovsky, Tom Wilson... Prostě kvalita na každé pozici. Všichni z těchto mužů přesně ví, co mají na ledě dělat. Pro Vránu se ale prostor bude muset udělat velmi brzy.

VIDEO: Sestřih utkání Toronto - Hershey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud