3. dubna 2016 • 12:30

Málo, nebo moc? Keith vyfasoval za úder hokejkou šest zápasů stop

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Duncan Keith z Chicaga byl potrestán v NHL zákazem startu v šesti zápasech za faul vysokou holí na útočníka Charlieho Coylea z Minnesoty. Dvaatřicetiletý nejužitečnější hráč loňského play off bude vedle posledních pěti duelů základní části chybět Blackhawks i v úvodním utkání bojů o Stanleyův pohár, který Chicago obhajuje. Trest vzbudil mezi fanoušky debaty o tom, jestli NHL zbytečně nechrání velká jména. Hlasujte v anketě, jak se zdá vám.



Coyle v polovině úterního utkání na ledě Minnesoty Keitha srazil v souboji u mantinelu, dvojnásobný olympijský vítěz upadl na led a ohnal se po soupeři hokejkou. Zasáhl jej do obličeje a byl za to vyloučen do konce utkání.

Keith už byl v minulosti potrestán dvakrát a v roce 2013 ve finále Západní konference to bylo za podobný zákrok hokejkou do obličeje útočníka Jeffa Cartera z Los Angeles.

Keith, který s Chicagem vyhrál třikrát Stanleyův pohár, už vynechal páteční duel ve Winnipegu a hrát nesmí ani v domácích duelech s Bostonem, Arizonou, St. Louis a také v utkání v Columbusu.

Do hry se zařadí až v druhém utkání 1. kola play off. Během trestu přijde o 148 883 dolarů ze svého platu. Za zákrok se následně Coyleovi omluvil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud