5. května 2016 • 09:15

Jdou po sobě! Ovečkin sekl Crosbyho, ten zuřil a házel hokejkou

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pittsburgh vs Washington = Alexandr Ovečkin vs Sidney Crosby? V letošní sérii play off to tak zatím opravdu není. Ruský střelec nasbíral tři body ve čtyřech bitvách, jeho kanadský protějšek si připsal jedinou přihrávku, a to až ve včerejším zápase (3:2 v prodloužení). A tak se oba rozhodli upoutat pozornost fanoušků a médií trochu jinak.



Bodové hody se zatím nekonají. Nejlepší střelec základní části a její třetí nejproduktivnější muž podezřele mlčí. Zápasy rozhodují jiní, Ovečkin totiž bodoval pouze ve dvou duelech a Crosby dokonce v jediném. Vidět jsou ale i tak.

Včera to byl Alexandr Ovečkin, který ve 47. minutě rozpoutal vášně po neviditelné sekyře do Crosbyho ruky. Kapitán domácího týmu je často hráči i fanoušky soupeře obviňován z filmování či simulování, tentokrát ale nešlo o žádné divadélko. Tohle byla opravdová bolest.

VIDEO: Naštvaný Crosby po sekyře od Ovečkina

Lídr Penguins dobruslil střídání a obratem zamířil do šaten. Cestou do útrob haly stihl dát průchod emocím a rozzuřeně házel holí jak mu jen síly dovolily. "Když se to stalo, tak jsem si vážně myslel, že je zle. Vůbec jsem netušil, jestli se ještě vrátím," řekl po utkání novinářům.

Ale po několika vynechaných střídáních byl zpět a dokonce zblízka sledoval, jak jeho kolega Patric Hörnqvist svým pátým gólem v play off v 63. minutě bitvu rozhodl. A v žádném případě Ovečkina nevinil.

"Nemyslím si, že to bylo úmyslné. Snažil jsem se udržet puk, on se zase snažil mi to překazit," řekl Crosby pro ESPN. V klidu by ale fanoušci Pens být ještě neměli, jejich miláček se i po návratu do hry nechal ošetřovat a kdoví, jak na tom jeho ruka vlastně je.

Co je jasnější je to, že nejlepší tým základní části Washington je po třetí prohře v řadě na pokraji vyřazení. Statisticky je tedy čeká fuška, jen 29 týmů z 290ti dokázalo otočit sérii, ve které prohrávalo 1:3 na utkání.

"S nepřízní osudu se pereme celý rok, musíme to tedy zvládnout znovu," řekl pro NHL.com trenér Barry Trotz, který se snažil své svěřence aspoň trochu vyburcovat.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Washington

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 5. • 02:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
3:2
ONLINE
5. května
02:00
Washington Capitals
Washington Capitals
Góly

Domácí: 09:16. Daley, 23:07. Cullen, 62:34. Hornqvist

Hosté: 02:58. Beagle, 36:19. Carlson

Sestavy

Domácí: Murray (Fleury) – Dumoulin, Lovejoy, Daley, Pouliot, Cole, Schultz – Sheary, Crosby (C), Hornqvist – Hagelin, Bonino, Kessel – Kunitz (A), Malkin (A), Sundqvist – Rust, Cullen, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

Hosté: Holtby (Grubauer) – Orlov, Carlson, Alzner, Niskanen, Weber, Chorney – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie (A) – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Richards, Burakovsky – Winnin, Beagle, Wilson. Hlavní trenér: Barry Trotz.

Rozhodčí

Jean Hebert, Kelly Sutherland – Brad Kovachik, Brian Murphy

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Návštěva

18614 diváků

Puk do brány nedostal, sebe tam Carl Hagelin ale importoval
Puk do brány nedostal, sebe tam Carl Hagelin ale importoval

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud