29. května 2016 • 11:17

Nová posila Floridy: Učil se od Vrbaty, Jágra se zeptá na šampon

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestává se, aby sezona NHL ještě neskončila a už došlo k prvnímu velkému trejdu. Do netradiční situace se zapletl mladý talent Vancouveru Jared McCann, který se stal protihodnotou při výměně obránce Erika Gudbransona z Floridy. Devatenáctiletý forvard byl nejdříve v šoku, ale na nové působiště se těší. Potká tam totiž Jaromíra Jágra, jeden ze svých idolů.



Rodák z Ontaria se stal překvapením na soupisce Vancouveru před touto sezonou. Pomohl mu také současný trend NHL s nasazováním stále mladších hráčů, a tak Canucks využili jeho formy z předsezonního kempu a od října ho nechali otrkat se mezi nejlepšími borci světa.

Pro McCanna to byl velký skok, na farmě v AHL si nikdy nezahrál a dres kanadského mužstva tak navlékl rovnou po působení v juniorské OHL. "Srovnat si všechno v hlavě bylo těžké. Dřív jsem v týmech trávil plno času na ledě a sbíral plno bodů, v NHL to je jiné. Ale hodně mi v tom pomohli starší hráči jako Radim Vrbata a bratři Sedinové," vzpomínal pro NHL.com hbitý bruslař.

Na Floridu tak dorazí devatenáctiletý chlapík už podstatně méně vyjukaný, než tomu bylo na podzim 2015. Za Vancouver nakonec odehrál celkem 69 utkání a připsal si 18 bodů. Proti novému zaměstnavateli si v ročníku dvakrát zahrál a moc dobře viděl kvalitu a velmi dobré rozložení sil letošního vítěze Atlantické divize.

"Herně byli skutečně šikovní. Hodně dobře zvládají hru s pukem a věřím, že i když si ještě budu muset místo v týmu samozřejmě vybojovat, tak mi tenhle styl bude sedět," věří McCann.

Juniorský reprezentant Kanady je zvyklý na hru na centru a tady bude na Floridě trochu problém. Trio Aleksander Barkov - Vincent Trocheck - Nick Bjugstad zabralo své pozice velmi silně, takže je pravděpodobné, že McCann si bude muset zvykat na pozici na křídle. "Zvládám to i tam, něco už jsem na téhle pozici odehrál," sdělil.

V novém týmu navíc nepůjde totálně do neznáma. Potká například beka Aarona Ekblada, se kterým se zná z reprezentačních výběrů Kanady a také Jaromíra Jágra . Muže z plakátů, kterého nazývá jedním ze svých herních vzorů.

A protože vítěz Memoriálu Ivana Hlinky z roku 2014 pěstuje na hlavě slušnou hřívu bude mít na českého veterána prý minimálně jednu zajímavou otázku. "Musím zjistit, jaký používá šampon," smál se.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud