21. června 2016 • 13:42

Jednička! V Detroitu pro příští rok potvrdili Mrázkovu pozici

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už žádné další otazníky nebo dohadování, v prostoru brankovém bude v Detroitu od podzimu jasno, kdo je pánem. Rok otrkávání uběhl a generální manažer Ken Holland dal najevo, že jako jednička vstoupí do příští sezony Petr Mrázek. Jeho parťák Jimmy Howard je tedy nadobro odsunut na střídačku a pokud se zadaří, Red Wings ho v létě vymění.



Brankářská situace se bude řešit a nebude to otázka týdnů, ale spíše dnů. Český gólman totiž nemá pro příští ročník kontrakt a 1. července se stane nechráněným volným hráčem. Howard má naopak smlouvu na další tři sezony a každý rok ukrojí z týmového konta 5,2 milionu dolarů.

" Mrázek bude od záříjového kempu naše jednička, ale myslím si, že by mohl chytat ještě víc," řekl Ken Holland pro The Fan 590's "Hockey Central at Noon".

Právě proto generální manažer zvažuje další kroky a výměnu Howarda pravděpodobobně nepovažuje za vyloženě nutnou. Nebo aspoň v tuto chvíli, ale jakmile Mrázek bude pod smlouvou, další gólman s několikamilionovým ročním příjmem bude časem přítěží.

"S Petrem a jeho agentem si musíme sednout a celé to potřebuji promyslet. Musím se také rozhodnout, zda nepotřebujeme dva podobně kvalitní gólmany," dumá Holland.

Mrázek má za sebou průlomovou sezonu. Během její první části se ucházel dokonce o Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana a často Detroit držel nad vodou i v zápasech, ve kterých neměl herně navrch. Ve druhé polovině trochu polevil a chvílemi ho Howard vytlačil a někdejší juniorský reprezentant nakonec odchytal 54 utkání základní části.

Jenže trendem je, že špička ligy (Braden Holtby, Jonathan Quick, Pekka Rinne a další) dokáže odchytat i 70 zápasů základní části. Zvládl by to Mrázek? "Doufáme, že se dokáže vypracovat přesně v takový typ gólmana, na druhou stranu by od nás bylo nefér a pro klub by to bylo riskantní, ho do takové situace jen tak vrhnout," přemítá Holland.

Takže obsazení detroitského brankoviště je stále nejasné. "Dobrá dvojka je strašně důležitá, aby Petrovi v případě větší zátěže dovolila si oddychnout. A v minulé sezoně jsme viděli, že to Howard dokáže," ví Holland.

Jenže jak dlouho bude dvojnásobný účastník Utkání hvězd chtít sledovat Mrázkova záda?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud