28. června 2016 • 11:27

Návrat se nekoná. Radulov žádal moc peněz, NHL ho nechce

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší útočník mimo NHL, to je klidně možné. Jenže Alexander Radulov je taky pořádný svéráz a se skvělými hokejovými schopnostmi drsného silového útočníka přichází i nevyzpytatelná povaha. A ta mu pravděpodobně zavřela dveře do nejlepší soutěže světa. Mluvilo se o zájmu Colorada, řešila se i Florida, nakonec prý ale dvojnásobný mistr světa podepsal s ruskou Ufou.



Vždyť už jen způsob, jakým si Radulov šel pro nové angažmá do zámoří, byl mírně zarážející. Na konci dubna devětadvacetiletý útočník nedorazil na reprezentační sraz před domácím mistrovstvím světa, a to takovým způsobem, že o sobě trenéru Olegu Znarokovi vůbec nedal vědět.

Pobýval v té době v USA, kde se snažil dokončit svůj přechod z KHL do NHL, kde podle spekulací jednal především s Coloradem. To později potvrdil také generální manažer Joe Sakic, který neúspěšné námluvy odůvodnil jasně - nelíbily se mu požadavky ruského hokejisty, ani platové, ani co se týče délky kontraktu.

A nepomohl ani trenér Patrick Roy, který Rusa vedl před lety v juniorské QMJHL. Přitom on by mohl být jeden z mála, jenž by ho dost možná svou přísnou povahou dokázal v případě potřeby srovnat.

Dále se mluvilo o zájmu Floridy, Detroitu či Washingtonu. Tam by se mohl setkat s kamarády Alexandrem Ovečkinem a Jevgenijem Kuzněcovem. Jenže ty jeho požadavky...

V Rusku údajně pobíral v přepočtu okolo 9 milionů dolarů, počítalo se s tím, že do zámoří si jde především zahrát kvalitní hokej a pokusí se svou hru posunout ještě o kus dál. K tomu v éře platových stropů patří určité ústupky a ani sám hráč asi nemohl čekat, že obratem bude dostávat plat jako největší hvězdy.

Jenže si to asi myslel...

Podle zámořského experta Elliotta Friedmana tak je o celém případu rozhodnuto, Radulov dle jeho slov podepsal smlouvu s Ufou, kde působil mezi lety 2008 - 2012. Pokusí se ještě někdy o skromnější návrat?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud