7. července 2016 • 13:30

Réway si získává Montreal, kličkou umyl brankáře: Jsem playmaker!

Autor: jab
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ledové plochy, které znamenají svět. To je NHL. Po kluzištích arén v nejslavnější hokejové lize světa už pokuje i slovenský talent Martin Réway, kterému Montreal nabídl v květnu dvoucestnou smlouvu. Zatím ale hází očko z uctivé vzdálenosti, bývalý útočník pražské Sparty a švýcarského Fribourgu se snaží zaujmout na kempu pro talentované hráče Canadiens. A nevede si zle!



Na tradiční Habs Development Camp je pozváno každý rok 45 nadějných hráčů, mezi kterými letos nechybí ani Réway. "Jsem strašně rád, že tu můžu být. Vidím, jak klub funguje," pochvaloval si v rozhovoru pro klubovou televizi Réway a pokračoval. "Starají se tu o nás skvěle, vedení má jediný cíl, udělat z nás lepší hráče, je to jen na nás, jak k tomu přistoupíme."

Jednadvacetiletý útočník podepsal s Canadiens 18. května tříletou smlouvu, nejslavnější hokejový klub světa na něj vlastnil vyjednávací práva od draftu 2013, kdy si jej vybral ve čtvrtém kole ze 116. místa.

"Může se z něj stát velmi dobrý útočník. Na letním kempu dostane prostor a bude na něm, jestli se prosadí do prvního mužstva," liboval si po podpisu smlouvy generální manažer Montrealu Marc Bergevin. "Martin má obrovský ofenzivní potenciál. Jsme rádi, že se připojí k dalším talentovaným hráčům našeho týmu," dodal Bergevin, který jako řízný bek hrál v NHL dvacet sezon.

A teď je SHOWTIME tady. Réwayův čas všem ukázat, že není problémový hráč, ale výborný hokejista. A nedělní modelový zápas mu vyšel, samostatný únik zakončil efektivní kličkou, na kterou brankář nestačil reagovat. "Hrozně rád hraju s pukem, řekl bych o sobě, že jsem playmaker, vždycky je mou první volbou přihrávka," glosoval Réway pro HabsTV.

Akci chválil na svém twitterovém účtu i Jérome Bérubé, hlavní skaut Québecu v kanadské juniorské QMJHL, kde Réway přen návratem do Sparty dva roky působil. Za Gatineau Olympiques nasbíral ve 109 zápasech 139 bodů. "V jeho podání hokej vypadá tak snadně," ocenil Bérubé.

„Cítím, že přišel ten správný čas, abych se sem vrátil. Je to pro mě nová výzva, uvidíme, jestli budu úspěšný,“ uzavřel Réway, majitel bronzové medaile z juniorského MS 2015.

Slovenský forvard Martin Réway pózuje s dresem Montrealu Canadiens, se kterým podepsal dvoucestnou smlouvu na tři roky
Slovenský forvard Martin Réway pózuje s dresem Montrealu Canadiens, se kterým podepsal dvoucestnou smlouvu na tři roky

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud