13. července 2016 • 11:27

Má ruce kouzelníka. Karabáček zaujal v Buffalu parádním nájezdem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kempy mladých talentů probíhaly v zámoří na začátku července a svůj um v nich předváděli i čeští hokejisté. Jedním z nich byl Václav Karabáček v Buffalu. Toho tým Sabres draftoval ve 2. kole v roce 2014, před necelými dvěma měsíci s ním podepsal tříletou smlouvu a dvacetileté křídlo hned předvádí, že to nebyla chyba. Jeho ruce v kombinaci s hokejkou a pukem umí zázraky.



Už je mu dvacet let, má za sebou tři celé sezony v zámořské juniorské QMJHL ve třech různých klubech a mezi mladíky už je tak trochu mazákem. Tak se k němu na kempu také přistupovalo a Karabáček přesvědčil. Společně s talentovaným Willamem Nylanderem například předvedli nájezdy, ze kterých by se zamotala hlava.

"To byla vždycky jeho přednost. V týmu jsem míval kromě Václava i Davida Pastrňáka a Jakuba Vránu a ti všichni v téhle disciplíně zářili. Často nemusel během zápasů jezdit už ani ten třetí," vzpomínal trenér Jakub Petr, který vedl Karabáčka na MS do 18 let v sezoně 2013/14.

Tam hodně využíval hráčových silných stránek a těmi kromě šikovných rukou byly především výbušnost a dynamika. Na šampionátu jeho 6 bodů (3+3) v sedmi utkáních vedlo k luxusní stříbrné medaili.

Karabáčka teď ale čeká velký skok, přechod z juniorů do AHL, kde bude oblékat barvy záložního týmu Sabres z Rochesteru. "Takový přesun je pro každého trochu jiný, ale teď už nastal jeho čas a dál se uvidí," myslí si Petr.

Podobný názor mají i v Buffalu, proto mu v květnu předložili nováčkovskou smlouvu v hodnotě 2,1 milionu dolarů. Co na tom, že na farmě bude pobírat "jen" 70 tisíc, dostal šanci, a ta nepřichází úplně vždy.

"Přál bych mu, aby se prosadil," vzkazuje Petr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud