29. srpna 2016 • 21:05

Brankář-lupič vzbudil senzaci. Já to nebyl, smál se Jágrův parťák Luongo

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasně, brankáři jsou podivíni napříč sporty, káže zlidovělá hláška. Ale že by tíhli i ke zlodějně? V kanadském městečku Russell u Manitoby došlo v polovině srpna k velmi bizarnímu vloupání, do tamního obchodu vtrhli dva muži, z nichž jeden byl oděný do skoro kompletní hokejové brankářské výstroje. K neuvěřitelné situaci, která skončila krádeží tří bas piva, se na Twitteru obratem vyjádřil i brankář Floridy a známý šprýmař Roberto Luongo.



Dres, lapačka, vyrážečka a v ruce i široká brankářská hůl. Při plánování přepadení byste těžko vymysleli horší odění. Přesto se tak 15. srpna stalo. "Nic takového jsem nikdy neviděl, úplně bizarní věc," řekl pro list Free Press policista Brett Church z RCMP (Royal Canadian Mounted Police), která zločin vyšetřuje.

I když zločin, dva pachatelé poté, co rozbili skleněnou výplň dveří kamenem, ukradli z lednice "jen" tři basy piva. "Šlo o Budweisery," řekla policii majitelka obchodu Jean Betkeová, která poskytla mužům zákona záběry z průmyslové kamery. "Když jsem pak to video na stanici viděla, musela jsem se smát. Opravdu strašně jsem se začala smát," popsala Betkeová.

VIDEO: Podívejte se na průmyslové záběry z vloupání


Ještě úsměvnější bylo prohlášení policisty Churche pro Global News. "Možná se nás snaží mystifikovat a byl to nikoliv gólman, nýbrž útočník nebo obránce. Číslo 17, které měl pachatel na dresu, není totiž zrovna klasické brankářské."

Luongo vinu odmítá

Zpráva o vloupání, které skončilo škodou 2,5 tisíce dolarů, vyšla samozřejmě v lokálním tisku. "Škoda, že na blízku nebyl žádný rozhodčí, který by "brankáře" usadil na trestnou," napsal autor článku. Humorné pojetí zaujalo i bývalého obránce a majitele 619 startů v NHL Caleho Hulseho, který printscreen z novin umístil na svůj twitterový účet.

Na sociální síti se vůbec incidentu dostalo mimořádné popularity, přisadil si spoluhráč Jaromíra Jágra z Floridy Roberto Luongo, který na Twitteru operuje pod přezdívkou Strombone. "Pro ty, kteří se ptají. Nemohl jsem to být já, já mívám mezi betony větší díru," tweetoval majitel dvou zlatých olympijských medailí.

Uvidíme, kdy "brankář" udeří opět, policie zatím nikoho neobvinila.

Jeden ze zlodějů byl převlečený do skoro kompletní hokejové výstroje
Jeden ze zlodějů byl převlečený do skoro kompletní hokejové výstroje

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud