21. října 2016 • 15:16

Džungle NHL! Ustřelený kus ucha, Faksa přijal dáreček od Budaje

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve stínu vrženém na NHL velikánem Jaromírem Jágrem, který proti Capitals jako třetí hokejista v historii dosáhl na metu 750 gólů a uzurpoval zájem hokejových novinářů, nabídly noční zápasy zámořské soutěže řadu dalších zajímavých momentů. Některé hřály (branky českých hokejistů Radka Faksy, Tomáše Hertla a Romana Poláka), jiné nutily odvrátit zrak a zakrýt oči (kus ucha, který byl ustřelen Danielu Winnikovi z Washingtonu).



Je pátek, víkend za humny, začněme příjemnými zvěstmi. Svůj premiérový gól v novém ročníku vstřelil Radek Faksa, nad jeho třízápasovým střeleckým půstem se slitoval slovenský brankář Los Angeles Peter Budaj, který zpackal rozehrávku a Faksa měl už velmi snadnou úlohu. Po vynikajícím forčeku Jasona Spezzy nebylo nic lehčího, než trefit odkrytou klec.

VIDEO: Podívejte se na snadný zásah Radky Faksy

Spezza k asistenci přidal dvě minuty před koncem zápasu při hře bez brankáře i vyrovnávací gól na 3:3, v prodloužení ale rozhodl hostující Alec Martinez. "Jak se cítím? Jsem frustrovaný, když už jsme vydřeli prodloužení, měli jsme získat i druhý bod, osobní statistiky vůbec neřeším," mrzelo v rozhovoru pro NHL.com 33letého Kanaďana a dvojku draftu 2001.

A Budaj? Ve svém prvním letošním startu od začátku kryl 17 střel a pomohl ukončit sérii tří porážek Kings v řadě. "To jsme nebyli my, ty tři předchozí utkání. Víme, jaké schopnosti a hráče máme a jsem rád, že jsme to dnes konečně ukázali, přestříleli jsme je a navrch přidali výbornou defenzivu. Byl jsem nadšený, když jsem viděl u kluků ten zápal," dodal pro klubové stránky 34letý záskok za zraněnou jedničku Jonathana Quicka, který bude týmu chybět tři měsíce kvůli poraněným tříslům.

Další český noční zásah přidal obránce Roman Polák, který otevřel skóre střelou od modré čáry, ale s Torontem si po výsledku 2:3 neodvezl z Minnesoty ani bod.

VIDEO: Podívejte se na gól Romana Poláka

K vítězství nevedl ani gól Tomáše Hertla, který pohotovou dorážkou vstřelil úvodní branku zápasu. San Jose totiž nevyšla v repríze posledního finále Stanleyova poháru poslední třetina, ve které ztratili na ledě Pittsburghu náskok 2:0 a prohráli 2:3. "Během druhé přestávky jsem hráčům řekl, že můžou vyhrát i nepohledným hokejem. Na konci zápasu se neudělují body za styl," vysvětlil proměnu týmu trenér Pittsburghu Mike Sullivan.

VIDEO: Podívejte se na šikovnou dorážku Tomáše Hertla

12 440 fanoušků v BB&T Center na Floridě vidělo kromě 750. gólu Jaromíra Jágra v NHL a první porážky Panthers v normální hrací době v sezoně i pořádně mrazivý moment. V polovině třetí třetiny útočník Capitals Daniel Winnik lehl do střely Reillyho Smithe tak nešťastně, že puk zasáhnul jeho hlavu.

"Puk mu ustřelil kousek ucha," šokoval po utkání novináře kouč Washingtonu Barry Trotz. Jeho svěřenec se přitom do utkání ještě na pár střídání vrátil a pomohl ke konečnému vítězství 4:2. Server Sports Net Winnikovo hrdinství ocenil a pispěchal i s nápady na hallowenskou masku. Boxer Evander Holyfield nebo Vincent van Gogh by měli být pro Winnika první volbou.

 

Jason Spezza k asistenci přidal dvě minuty před koncem zápasu s Kings při hře bez brankáře i vyrovnávací gól na 3:3
Jason Spezza k asistenci přidal dvě minuty před koncem zápasu s Kings při hře bez brankáře i vyrovnávací gól na 3:3

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud