10. listopadu 2016 • 08:24

Nula bodů, jedna bitka. Kempný se v NHL poprvé rval, na Kanaďana neměl

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL není pro srábotky. Pokud budete příliš měkcí, sežere vás! Michal Kempný zatím v TOP hokejové soutěži světa odehrál 12 utkání, naposledy v noci v St. Louis (výhra 2:1 v prodloužení) a na první kanadský bod stále čeká. Do políčka u první bitky si už ale může 26letý český zadák dát fajfku.



Kempného soupeřem v potyčce za brankou byl levý křídelník Blues David Perron. K incidentu došlo ve 14. minutě druhé periody při vedení hostů 1:0, svou pátou brankou v sezoně jej vystřelil Marián Hossa.

Bum, obě 90 kg vážící těla dopadla na led Scottrade Center v St. Louis a začaly lítat pěsti. Kanadský útočník měl v „chlapecké“ výměně názorů mírně navrch, pro vítěze i poraženého ale rozhodčí připravili stejnou odměnu - dvouminutový trest za hrubost.

VIDEO: Podívejte se na Kempného první potyčku v NHL

St. Louis dvě minuty před koncem zásluhou Alexe Pietrangela dovedli duel do prodloužení, sedmé výhře Blackhawks v řadě ale zabránit nedokázali, v prodloužení přesným švihem rozhodl Artěmi Panarin. Po dalším vítězství je Chicago s 21 body druhým nejlepším týmem v NHL, více bodů, konkrétně o dva, má jen Montreal.

Kempný odehrál 13 minut a 36 vteřin a dvakrát vystřelil na branku Jakea Allena. V sezoně si zatím rodák z Hodonína drží ve statistice +/- solidní bilanci pěti kladných bodů. 

"Co dodat, hrajeme úžasně, viďte," smál se na tiskové konferenci brankář Corey Crawford, kterému 27 zákroků přiřklo status první hvězdy zápasu. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a majitel zlata ze Světového poháru zažívá skvělý start do sezony, v posledních šesti zápasech šestkrát vyhrál a inkasoval jen šest gólů. "Vždycky je prostor se zlepšit, a tím myslím jak sebe, tak celý náš tým. Svůj strop určitě ještě nehrajeme," prohlásil sebevědomě 31letý Kanaďan.

"Je naším základním stavebním kamenem, dnes byl úžasný, měl několik naprosto výjimečných zákroků," pochválil strážce svatyně obránce Brent Seabrook.

"Takových zápasů už jsme hráli hodně, mezi úspěchem a neúspěchem je tenká hranice, dnes jsme byli šťastnější. A musíme poděkovat Coreymu, byl opět vynikající, bez něj bychom neměli žádný bod," smekl před svou jedničkou na tiskové konferenci trenér Joel Quenneville.

Osmou výhru v řadě budou moci přidat jeho svěřenci v noci z pátku na sobotu doma proti Washingtonu. Dočká se Michal Kempný prvního bodu?

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu St. Louis s Chicagem

Artěmi Panarin z Chicaga a Scottie Upshall si museli vzájemný souboj vysvětlit po svém
Artěmi Panarin z Chicaga a Scottie Upshall si museli vzájemný souboj vysvětlit po svém

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud