20. listopadu 2016 • 09:55

Jágr pookřál a vyznal se: Makám! Ale kolem je hodně pochybovačů

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle výhra jde za vámi, veteráni! Věk Jaromíra Jágra a brankáře Roberta Luonga hází v součtu úctyhodné číslo 81 let, v duelu na ledě Ottawy ale právě tito borci zařídili vítězství 4:1. Jágr pomohl třemi kanadskými body (1+2), Luongo lapil neuvěřitelných 39 puků. "Děkujte Robertovi, ne mně," přenechal po utkání slávu omaskovanému kolegovi český forvard a promluvil s novináři i o svém střeleckém tápání.



Vkrádaly se, pomalu, ale jistě. Pochybnosti, zda Jaromír Jágr ještě na omlazenou a nesmírně fyzickou NHL stačí. V 17 utkáních letošní sezony 44letý útočník skóroval jedinkrát a se šesti kanadskými body na kontě prožíval jeden z nejrozvážnějších startů do sezony v kariéře.

Zápas na ledě Canadien Tire Center v Ottawě přislíbil lepší zítřky.

"Jasně, vyhráli jsme 4:1, ale měli jsme velké štěstí. Luongo soupeři chytil tři nebo čtyři jasné góly. Za tyhle dva body děkujme jemu," zhodnotil pro NHL.com zápas Jágr a pokračoval.

"Žiju přítomností, o budoucnost se nestarám. Prostě chci hrát každý zápas, který budu moci. Někdy se nedaří a je to těžké, kor když už jste starý. Dávám do toho opravdu hodně a makám, ale výsledky nebyly vidět, to byla pro mě ta nejtěžší věc. Ale musíte dál věřit, nic jiného vám nezbývá, okolo je spousta pochybovačů. Nezbývá než zavřít oči a myslet na to, co mě táhne už 25 let," vyznal se majitel 1647 startů v NHL, který gólový účet utkání otevřel už po 25 vteřinách hry.

Bekhendová střela českého veterána proskotačila za záda brankáře Craiga Andersona i díky jemné teči vracejícího se útočníka Dericka Brassarda. Jágr čekal na gól, svůj 751. v NHL, dlouhých třináct utkání, což se mu v kariéře stalo jedinkrát a to v roce 2012 při angažmá ve Philadelphii.

VIDEO: Podívejte se na druhý gól Jaromíra Jágra v sezoně

A dvě asistence? Ve 12. minutě Jágr založil útočnou akci ve středním pásmu a Jussi Jokinen prvním gólem v sezoně zvýšil na 2:0. Třetí bod v zápase si kladenský odchovanec připsal v 50. minutě, kdy v obranném pásmu rozehrál protiútok, na jehož konci Derek MacKenzie uzavřel skóre na 4:1.

Luongo je zloděj!

Tři kanadské body stačily Jágrovi na status druhé hvězdy zápasu, přes první místo nejel vlak, Roberto Luongo byl fantastický. "Spolu s Jágrem nám vyhráli utkání. Ale být po mém, Roberto by byl všechny tři hvězdy utkání, byl opravdu mimořádný, dal nám šanci ten zápas vyhrát," zářil v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Gerrard Gallant.

Útočník Derek MacKenzie názor svého kouče podpořil. "Je naším lídrem, když věci nejdou podle plánu, Roberto dokáže být tím, který zápas urve na naši stranu," těšilo kapitána Panthers.

"Je to prostě zloděj, ukradnul ten duel pro nás," dodal se smíchem Jason Demers.

Luongo svůj výkon a čtvrtou výhru ve svém čtvrtém startu v řadě nepřeceňoval. "Jako tým jsme nehráli moc dobře, ale z těch pár šancí, co jsme měli, jsme vytěžili maximum."

Druhé utkání čtyřzápasového venkovního tripu čeká Panthers v noci z neděle na pondělí v New Yorku proti Rangers.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Floridy s Ottawou

Brankář Ottawy Craig Anderson inkasoval od Jaromíra Jágra jeden gól
Brankář Ottawy Craig Anderson inkasoval od Jaromíra Jágra jeden gól

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud