7. ledna 2017 • 21:50

Češi táhli Flyers! Gudas pálil, Voráček má dvě asistence a zářil Neuvirth

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Radko Gudas svým druhým gólem v této sezoně NHL pomohl hokejistům Philadelphie k výhře 4:2 nad Tampou a byl vyhlášen prvním hvězdou zápasu. Jakub Voráček asistoval u dvou branek Flyers, kteří uspěli po sérii pěti porážek. Gólman Michal Neuvirth, jenž se vrátil do branky Philadelphie po téměř dvouměsíční zdravotní pauze, se podílel na vítězství 24 zákroky.



Voráček nasbíral dva body stejně jako v předchozím duelu s New Yorkem Rangers, v němž dvakrát skóroval, a je zpátky v elitní desítce ligové produktivity. Českého útočníka zvolili po utkání třetí hvězdou.

Obránce Radko Gudas vstřelil druhý gól v sezoně
Obránce Radko Gudas vstřelil druhý gól v sezoně

Jeho asistence pomohly Philadelphii otočit ve druhé třetině skóre z 0:1 na 2:1. Po přečíslení dva na jednoho vyzval Voráček ve 22. minutě ke skórování Travise Konecnyho. Před polovinou zápasu po přihrávce kladenského odchovance vystřelil Ivan Provorov a z dorážky se prosadil Sean Couturier.

Vzápětí domácí získali dvoubrankový náskok, který se Tampě povedlo snížit, ale poslední slovo v nabité druhé třetině i celém zápase měl Gudas .

Český bek rozjel akci, po které Brayden Schenn vystřelil vedle, ale Gudas objel branku a pohotově poslal puk za záda Andreje Vasilevského. V utkání vyslal Gudas pět střel na branku.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Tampa Bay

Výsledky NHL

Buffalo - Winnipeg 4:3 (1:1, 0:2, 3:0)
Branky:
20. R. O'Reilly, 46. M. Foligno, 46. Girgensons, 50. B. Gionta - 5. Ehlers, 23. Stafford, 28. Armia. Střely na branku: 36:35. Diváci: 19.070. Hvězdy zápasu: 1. R. O'Reilly, 2. B. Gionta, 3. Girgensons (všichni Buffalo).

Philadelphia - Tampa Bay 4:2 (0:1, 4:1, 0:0)

Branky: 22. Konecny (Voráček), 29. Couturier (Voráček), 30. Raffl, 38. Gudas - 6. Kučerov, 37. Killorn. Střely na branku: 44:26. Diváci: 19.810. Hvězdy zápasu: 1. Gudas, 2. Schultz, 3. Voráček (všichni Philadelphia).

Chcete se osobně setkat s Jágrem a vidět ho v NHL? Hrajte Sazka Fantasy!

Sazka Fantasy Sazka FantasyFoto Koláž iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud