19. ledna 2017 • 08:23

Pavy, Pavy! Rozjetý Pavelec zázračně zastavil Vrbatu, skandovala celá hala

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekal ho lehký úkol, ale on se s ním popasoval s klidem sobě vlastním. Ondřej Pavelec poprvé od 9. dubna 2016 naskočil do NHL a ačkoliv v zápase inkasoval hned z první střely a po první části hry Winnipeg s Arizonou prohrával 1:2, nakonec z toho byla výhra 6:3. A kdo na českého gólmana zapomněl, tomu se připomněl zázračným zákrokem na Radima Vrbatu. Hned pak začali fanoušci skandovat jeho jméno.



Hrála se 34. minuta utkání, domácí byli ve vedení 4:2 a hosté se hnali za snížením. Využili chybného rozestavení a chybělo strašně málo, Radim Vrbata, střelec k pohledání, stál sám před odkrytou bránou. Ondřej Pavelec ale natáhl hůl a kotouč letící do prázdné klece zázračně se štěstím vytěsnil.

VIDEO: Pavelec zázračně zastavil Vrbatu

Po zápase kolem zákroku, který může kandidovat na parádu sezony, ale žádné haló nedělal. Naopak. „Celé to vlastně byla moje chyba, měl jsem si dorážku té střely pohlídat už předtím," sypal si popel na hlavu. „Ten zákrok byl fakt šťastný, ale to víte, cítil jsem se pak dobře," řekl pro NHL.com.

Než přišly slastné pocity, musel Pavelec předvést, jak je na tom s psychickou odolností. V zápase totiž inkasoval ve 3. minutě hned z první střely, to když ho propálil Josh Jooris, chlapík, který v sestavě Coyotes nahradil Martina Hanzala, jenž se z utkání omluvil z rodinných důvodů.

Chcete se osobně setkat s Jágrem a vidět ho v NHL? Hrajte Sazka Fantasy!

Hrajte Sazka Fantasy Hrajte Sazka FantasyFoto Sazka

Jenže devětadvacetiletý brankář se nedal, zamakal, soustředil se a dočkal se podpory ze svých vlastních řad. „Od kluků přede mnou jsem si ani nemohl přát víc," chválil. „Předvedli jsme povedený obrat a výhra v prvním zápase je pro mě skvělá," těšilo ho.

Třicet zákroků a vítězství byla bilance, která gólmanovi, jenž celou svou kariéru hraje v organizaci Jets, vynesla ocenění pro druhou hvězdu zápasu. Ale hlavně dokázal, že může pomoci. A to je důležité.

„Putovat v tomhle věku na farmu může být trochu pokořující, ale on se s tím dokázal poprat a vydrápat se zase nahoru," chválil Pavelce trenér Paul Maurice. Jestli mazáka nasadí do další bitvy zatím neoznámil, ale šance je slušná.

„Hrajeme pět zápasů v osmi dnech, ještě je brzy rozhodovat. Ale změn teď asi moc dělat nebudu," řekl trenér směrem k sobotnímu zápasu se St.Louis.

VIDEO: Sestřih utkání Winnipeg - Arizona

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 1. • 01:30
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
6:3
ONLINE
19. ledna
01:30
Arizona Coyotes
Arizona Coyotes
Góly

Domácí: 03:36. Little, 23:03. Wheeler, 24:42. Copp, 32:49. Armia, 47:42. Trouba, 48:59. Ehlers

Hosté: 02:11. Jooris, 08:50. Ekman-Larsson, 54:42. Chychrun

Sestavy

Domácí: Pavelec (Hellebuyck) – Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Enström, Postma (C), Stuart (A) – Wheeler, Scheifele, Ehlers – Armia, Little, Perreault – Stafford, Lowry, Matthias – Thorburn, Petan, Copp.

Hosté: M. Smith (49. Domingue) – Schenn, Ekman-Larsson (A), Stone, Goligoski (A), C. Murphy, Chychrun – Vrbata, Burmistrov, Rieder – Duclair, Holland, J. McGinn – Doan (C), Dvorak, Perlini – Martinook, Jooris, Crouse.

Rozhodčí

Romasko, Sutherland – Alphonso, Pancich

Stadion

MTS Centre, Winnipeg

Návštěva

15 294 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud