17. února 2017 • 09:35

NHL trestá vzteklouna. Sekl sudího? Stop na 10 zápasů a miliony pokuta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí musí být chráněn a vedení NHL to ví. Forvard Anaheimu Antoine Vermette proto dostal automatický desetizápasový distanc za to, že v úterním utkání na ledě Minnesoty seknul hokejkou rozhodčího. Kvůli prvnímu trestu v třináctileté kariéře přijde čtyřiatřicetiletý Kanaďan o poměrnou částku z platu ve výši 97.222 dolarů (2,5 milionu korun).



Vermette uhodil čárového rozhodčího zezadu do nohy ve třetí třetině krátce po buly ve středním pásmu, které prohrál. Útočníka, jenž neplatí za žádného bouřliváka, podle všeho naštvalo, že sudí vhodil puk dříve, než měl připravenou hokejku na ledě.

Zdálo se mi, že sudí puk vhodil dřív, Vermette ho pak plácnul holí... Určitě ho nechtěl zranit," hájil svého svěřence trenér Ducks Randy Carlyle.

Proti suspendaci se může Vermette odvolat ke komisionáři NHL a poté případně k nezávislému arbitrovi. Pokud si vítěz Stanley Cupu s Chicagem z roku 2015 odpyká trest v současné podobě, bude mimo hru až do duelu Anaheimu proti nejlepšímu týmu soutěže Washingtonu 12. března.

VIDEO: Podívejte se na záznam incidentu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud