Zdeněk Janda
3. dubna 2017 • 21:15

Jágr chce hrát dál v NHL: Pořád mám v sobě elán! Floridu miluju

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec? Kdepak. Zapomeňte. Tohle slovo v hlavě vůbec nemá. Jaromír Jágr včera v rozhovoru se zámořskými novináři vyjádřil odhodlání v NHL pokračovat. A z jeho slov se dalo vycítit, že nejraději by zůstal v týmu Florida Pantehrs. „Pořád v sobě mám touhu hrát a zlepšovat se,“ uvedl 45letý útočník před nočním domácím zápasem s Montrealem. Výsledek najdete na www.isport.cz.



Ano, chci hrát dál! Floridu miluju, rád bych zůstal tady. Tak by se v kostce daly shrnout plány hokejového veterána, který o nich promluvil už v době, kdy Panthers sezonu jenom dohrávají. Play off je ztracené.

Takže ho po rozbruslení před bitvou s Canadiens obklopili reportéři a slyšeli, že láska k hokeji u druhého nejproduktivnějšího hráče všech dob přetrvává. Ani marný boj o postup ho nedonutil k myšlenkám, že by NHL zamával.

„Už teď hrajeme o budoucnost. A na mém rozhodnutí se nic nezměnilo. Hokej pořád miluju a chci se zlepšovat pokaždé, když stoupnu na led. Za těch dvacet let se nic nezměnilo, stále mám v sobě elán,“ vykládal Jaromír Jágr , jenž před utkáním s Montrealem figuroval na čtvrtém místě bodování týmu (43 bodů – 16+27 v 78 zápasech).

V posledních letech několikrát mluvil o tom, že chce hrát do padesáti. S úsměvem číslo dokonce navýšil ještě o pět let. Včera potvrdil, že to nebyly jen plané řeči.

A i když to neřekl naplno, je patrné, že by rád zůstal na Floridě. „Klub se ke mně choval hezky, dal mi šanci, získal mě v trejdu. Miluju to tady. Hraju se super talentovanými hráči. Miluju to, nic se nezměnilo,“ pronesl člen elitní formace s Barkovem a Huberdeauem.

Podle zdroje Sportu sice během minulých dní měl v kabině pronést, že to nejspíš v klubu zabalí, ale to nejspíš bylo pod návalem frustrace z toho, že se týmu aktuálně nedařilo. A částečně i z toho, že zatím neproběhlo žádné jednání ohledně nového kontraktu. Na tom se nic nezměnilo.

„O tom jsme se vůbec nebavili,“ potvrdil včera kouč a generální manažer Tom Rowe. „Budeme se tím zabývat příští týden. Šestnáct gólů a více než čtyřicet bodů, to je docela pěkné. Pořád je produktivní,“ dodal klubový šéf.

Jaromír Jágr se snaží uniknout Connoru Brownovi
Jaromír Jágr se snaží uniknout Connoru Brownovi
 

Jágr má za sebou v týmu Panthers dva roky, v obou případech k nové dohodě došlo bezprostředně po sezoně. Tentokrát se zdá, že to bude složitější proces. „Musím počkat a uvidíme, co se stane,“ uvedl nejlepší Evropan v historii nejslavnější ligy. Je si vědomý, že nevydařený konec a marný boj o play off může hrát u majitelů podstatnou roli.

„Je to naše chyba. My jako hráči jsme ti, kteří nesou vinu. Věřím, že hráči, kteří tady zůstanou, se z toho poučí a zapamatují si ten pocit, s jakými hrajeme poslední zápasy. Nechceme už něco takového zažít,“ pověděl o utkáních, v nichž už Panthers hrají pouze o čest.

Bude u toho znovu i Jágr? Pondělní vyznání o lásce k Panthers tuhle možnost přiživilo. Pokud to neklapne, dá se očekávat, že hokejový fantom bude i nadále chtít zůstat v NHL a jako volný hráč si počká na nabídky.

Až v případě, že ho žádná z nich neosloví, přijde na řadu návrat do mateřského Kladna. Ale to se nejspíš, minimálně o rok, ještě odloží.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud