6. června 2017 • 12:55

Nečekaný hrdina Nashvillu! V kabině má jen židli, do finále nedal gól

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blázinec. Zhruba tak prý podle protřelých žurnalistů vypadá atmosféra v Nashvillu během finále Stanley Cupu. A poté, co Predators ve dvou domácích zápasech vyřídili Pittsburgh, bude ještě veseleji. Ani jedno utkání ale nerozhodl kanonýr James Neal, ani nejlépe placený muž Filip Forsberg. Místo toho má dvě vítězné trefy na kontě Frédérick Gaudreau. Kdo? Správná reakce. Jde totiž o borce, který v šatně ani nemá své vlastní místo.



Čtyřiadvacetiletý Gaudreau nikdy neprošel draftem NHL a nejlepší hokejovou soutěž světa si poprvé vyzkoušel 22. října. Do 9. ledna pak nasbíral v základní části 9 startů a připsal si jednu nahrávku. To bylo všechno. Predators pak využili jeho služby až zase 20. května ve Finále konference proti Anaheimu, svůj životní příběh ale začal psát až v úplném finále proti Pittsburghu.

Skóroval hned v tom prvním a branku přidal také v zápase číslo 3 a 4. Jeho současná bilance ve finále tedy je 4 střely, 3 góly, 2 vítězné. To ujde, ne? Stal se také teprve druhým hráčem historie NHL (tím prvním byl John Harms v roce 1944), který své první tři trefy kariéry zaznamenal ve finále Stanley Cupu.

Ta pondělní nebyla pak úplně běžná. Gaudreau ve 24. minutě objel bránu Pittsburghu a poslal kotouč za záda Matta Murrayho. Černá guma ale zase bleskově vystřelila ven a hra pokračovala, takže hokejista ze státu Quebec musel na potvrzení trefy čekat ještě 35 vteřin. O to sladší pak byla radost.

VIDEO: Gaudreau takhle zvýšil na 2:1

„Tak trochu jsem viděl, že to bylo v bráně. Pak jsem se vrátil na střídačku a zaslechl jsem někoho říkat, že to byl gól," řekl šťastný Gaudreau pro NHL.com.

Radost z jeho výkonů má také Mike Fisher, kapitán Nashvillu. „Hraje neskutečně a dokáže zabrat vždycky v tu vhodnou chvíli. Rozhodně sem patří a je velkou součástí našeho týmu," dodal muž, který včera oslavil sedmatřicáté narozeniny.

Fisher pravděpodobně narážel také na to, že zatímco na ledě je v posledních zápasech Gaudreau pevnou součástí mužstva, v šatně ještě zelenáč své místo nemá. Všech 25 pozic v kabině je totiž obsazených, a tak má Gaudreau výstroj položenou na skříňce a dres na židli. Komický pohled.

„Klidně bych mohl sedět na podlaze a bral bych to všema deseti," řekl s úsměvem pro TSN.

VIDEO: Sestřih čtvrtého finále

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 6. • 02:00
Nashville Predators
Nashville Predators
4:1
ONLINE
6. června
02:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 14:51. Järnkrok, 23:45. F. Gaudreau, 33:08. Arvidsson, 56:37. Forsberg

Hosté: 15:57. Crosby

Sestavy

Domácí: Rinne (Saros) – Ellis, Josi (A), Ekholm, P. K. Subban, Y. Weber, Irwin – Åberg, Sissons, Forsberg – Neal (A), Fisher (C), Arvidsson – C. Smith, Järnkrok, Watson – Zolnierczyk, F. Gaudreau, Parenteau.

Hosté: M. Murray (M.-A. Fleury) – Hainsey, Dumoulin, Daley, J. Schultz, Määttä, Cole – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Cullen, Kunitz (A) – Archibald, Rowney, Sheary.

Rozhodčí

O'Halloran, Pollock – Kovachik, Heyer

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17260 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud