Ondřej Kuchař
12. září 2017 • 09:54

Pastrňák do KHL? I to je možné. Nabídek má spoustu, píší v zámoří

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

O této možnosti se zatím vůbec nemluvilo. Že by David Pastrňák opustil NHL a zamířil do Ruska, kde mu dají dvojnásobek částky, o kterou se poslední měsíce dlouze handrkuje s Bostonem? Varianta to není úplně pravděpodobná, ale pokud by si český mladík s Bruins opravdu neplácnul, může nabrat reálnější obrysy.



Už se to táhne měsíce. A stále ne a ne se dohodnout. Představy o novém kontraktu vedení Bostonu se s těmi Davida Pastrňáka stále hodně rozcházejí. Jedna strana nabízí smlouvu s ročním příjmem okolo šesti milionů dolarů, druhá chce o dva miliony víc. A to je pořádný balík, který způsobuje značnou disharmonii.

Předsezónní kemp Bruins startuje už ve čtvrtek. Většina hráčů už je na něm přítomná nyní. To Pasta se zatím připravuje mimo klub. Sám. V Česku. „Pokračujeme v jednáních a snažíme se najít společný průsečík. Jednáme opravdu každý den. Doufám, že směřujeme k cíli,“ řekl včera generální manažer Don Sweeney.

Podle některých zámořských zdrojů by do 48 hodin mělo dojít k dohodě. Podle jiných je však stále hodně daleko. Reálný je plat okolo 7 milionů dolarů ročně. Příměrem by spíše než mega smlouva Leona Draisaitla mohl být kontrakt Vladimira Tarasenka, který je typologicky Pastrňákovi mnohem bližší a při vyjednávání měl velmi podobné statistiky. Rus podepsal předloni se St. Louis osmiletý deal s celkovým příjmem rovných 60 milionů dolarů (7,5 mil. ročně). Tam by se mohl dostat i 21letý Čech.

Pastrňák stále nepodepsal smlouvu: Nemám práci, nemám nic!
Video se připravuje ...

Snad všichni Pastrňákovi spoluhráči z Bostonu si přejí, aby obě strany konečně našly společnou řeč. „Nejraději bych je zamkl někde v kanceláři a přinutil je k dohodě,“ usmál se například útočník David Backes.

„Možná se to nestihne do začátku kempu. Ale já jsem pořád optimistický. Doufám, že se dohodnou. Doufejme, že spíše dřív než později. Uvidíme, co se stane,“ dodal Patrice Bergeron.

Reportér webu hockeybuzz.com Aivis Kalninš však přišel se zprávou, že Pastrňák má na stole množství nabídek z KHL. Informace je to však v této fázi jednání neověřitelná. Nabídky jistě má, je ale otázkou, zda se jimi vůbec zabývá, nebo je rovnou hází do koše.

Peckou pro tuzemské fanoušky by ale mohl být jiný fakt. Jestli se v nejbližších dnech jednání stále nebudou chýlit k podání ruky, je možné (byť nepravděpodobné), že Pastrňák v sobotu nastoupí za Havířov do prvoligového zápasu s Českými Budějovicemi. „Není to úplně pravděpodobné, ale nikdy neříkej nikdy,“ řekl hráč před několika dny.

Překvapení na rozbruslení! S havířovským týmem byl na ledě David Pastrňák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud