13. září 2017 • 11:20

Hyka psal dějiny! Český rychlík je historicky prvním střelcem Vegas

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé navlékli zápasové dresy a vstoupili s nimi do zápasu. Nováčci z nového týmu NHL Las Vegas Golden Knights mají za sebou úplně první bitvu, prohráli sice s Los Angeles 2:6 a generální manažer George McPhee neskrýval mírné zklamání, ale pro českého fanouška měl zápas výrazný moment. Úplně první gól historie totiž vstřelil účastník posledního mistrovství světa Tomáš Hyka.



„TOMÁŠ HYKA SKÓROVAL. Omlouváme se, že se chováme jako kdybysme ještě nikdy nevstřelil gól... ale nevstřelili!" stálo vtipně okomentováno na oficiálním twitterovém účtu mužstva. Trefa bývalého kanonýra Mladé Boleslavi byla hodně povedená. Český reprezentant předvedl parádní rychlost a při kličce také šikovné ruce. „Je skvělé, že jsem dal první gól," těšilo ho.

V tu chvíli Golden Knights vedli 1:0 a všechno vypadalo růžově. „Však jste to viděli, začali jsme nějakými hity a strkanicemi, netrvalo dlouho a rozjeli jsme se. Hokej je zpátky," culil se po utkání McPhee. „Líbilo se mi, jak jsme zápas začali, ten konec už pak moc ne," dodal a úsměv mu z tváře zmizel.

Když v druhé třetině opouštěl brankoviště gólman Logan Thompson a jeho pozici zaujal Jiří Patera, Kings stále doháněli jednobrankovou ztrátu. Nakonec slavili vysoké vítězství 6:2. „A z toho nemůžu být moc nadšený," vysvětloval po utkání mezi žurnalisty McPhee.

I tak ale přiznal, že když poprvé viděl dresy Golden Knights, byl pyšný. Nezapomněl také jednotlivé hráče pochválit. Nejvíce se líbil brankář Thompson, vytáhlý Američan Alex Tuch a obránce Jake Bischoff. „No a ještě několik dalších," dodal a zároveň připustil, že do prvního týmu se z kempu nováčků má šanci v tuto chvíli probít vážně jen hrstka borců.

Mezi nimi dost možná také všestranný pořízek Keegan Kolesar, který kromě gólu přidal také historicky první rvačku mužstva.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud