2. října 2017 • 06:59

Jaškin zakončil přípravu na NHL gólem, Šimek prvním bodem

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příprava na nový ročník NHL, který startuje v noci ze středy na čtvrtek, byla zakončena třemi zápasy a v nich bodoval stejný počet českých hráčů. Jednu branku vstřelil útočník Dmitrij Jaškin ze St.Louis, nahrávku si připsal Jakub Voráček z Philadelphie a asistenci bral také Radim Šimek. Ten se jediný se svým týmem mohl radovat z výhry.



Svou první brankou v přípravě Jaškin v 26. minutě strhl vedení Blues nad Washingtonem na 2:1. Capitals o dvě minuty později vyrovnali. St. Louis opět odskočilo do jednobrankového vedení, ale Washington v poslední části dvěma brankami otočil utkání a zvítězil 4:3.

Čtyřiadvacetiletý Jaškin si ze zápasu odnesl minusový bod, stejně jako jeho spoluhráč Vladimír Sobotka a v týmu Capitals Jakub Vrána, kteří nebodovali. Brankář Washingtonu Braden Holtby ve čtvrtém přípravném duelu ukořistil první výhru.

Philadelphia doma nestačila na New York Islanders. Voráček se podílel v 47. minutě v přesilové hře na brance Waynea Simmondse na 2:4, ale statistiku plus/minus si pohoršil o záporný bod. Dva minusové body si v dresu Flyers připsal obránce Radko Gudas.

Šimek, který v květnu uzavřel se San Jose roční kontrakt jako nedraftovaný volný hráč, se v 18. minutě podílel v oslabení na vyrovnávací trefě Marcuse Sörensena na 1:1. Z vlastního obranného pásma vyhodil puk o mantinel, ten se ve středním pásmu dostal k švédskému útočníkovi, jenž po samostatném úniku skóroval.

VIDEO: Vyhození Šimka poslal do brány Sörensen

Sharks si z ledu nováčka Vegas odvezli výhru 5:3. Mimo sestavu San Jose zůstal Tomáš Hertl, stejně jako Tomáš Hyka na straně nevadského celku. Za něj nastoupil Tomáš Nosek, ale nebodoval.

Výsledky:

St. Louis - Washington 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Branky: 12. Megan, 26. Jaškin, 34. Schenn - 9. Wilson, 28. Smith-Pelly, 44. Carlson, 56. Connolly.

Philadelphia - NY Islanders 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky: 3. Raffl, 47. Simmonds (Voráček) - 24. a 41. Beauvillier, 14. Seidenberg, 23. Lee, 60. Bernier.

Vegas - San Jose 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
Branky: 9. Haula, 31. Perron, 36. Miller - 18. Sörensen (Šimek), 25. Tierney, 29. Goodrow, 51. DeSimone, 60. Ward.

Tomáš Nosek se ocitl v obležení hráčů San Jose
Tomáš Nosek se ocitl v obležení hráčů San Jose

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud