13. října 2017 • 11:06

Češi v potížích. Hanzal vypnul soka, Jaškin zaspal: Už to nedopustím!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na góly v nočních zápasech NHL užilo Tomáše Hertla ze San Jose a detroitského Martina Frka. Dobrá práce, Frkův už třetí granát v sezoně byl exkluzivní a pomohl k výhře 4:2 nad Arizonou! V popředí zájmu se ocitli i další čeští borci, ale z méně slavných důvodů. Martin Hanzal fásnul v zápase v Nashvillu pětiminutový trest, když ramenem sestřelil hlavu Yannicka Webera, a v sestavě St. Louis proti Floridě už zase figurovalo jméno Dmitrije Jaškina. V předchozí bitvě proti Rangers tomu tak nebylo, odchovanec Slavie zaspal poradu a skončil za trest na tribuně.



Tedy popořadě. Hanzala po drsném hitu vyloučili sudí za nedovolené bránění. K incidentu došlo před polovinou první třetiny při vedení Dallasu 1:0. Obránce Nashvillu Weber sledoval puk, který neměl i kvůli napadání Devina Shorea pod kontrolou, a ránu od českého útočníka vůbec nečekal.

Weber z utkání odstoupil a větší minutáž skvěle využil devatenáctiletý bek Samuel Girard. K obratu přispěl gólem a přihrávkou, Nashville nakonec zvítězil 4:1.

VIDEO: Podívejte se na drsný zákrok Martina Hanzala


"Abych se přiznal, nemůžu to hodnotit. Bylo to fér, nebylo to fér, já prostě nevím. Na kostce nad ledem neukázali opakovaný záběr. Weber měl puk, snažil jsem se ho dohrát, ale nijak jsem nevyskočil ani nezdvihl loket. Víc k tomu nemám co říct," nechal se Hanzal slyšet v rozhovoru pro NHL.com a z jeho výrazu bylo patrné, že do dobrého rozmaru má daleko.

Po přesunu z Minnesoty ve čtyřech zápasech za Dallas pobral jediný bod za jednu trefu a Stars se nedaří, tým prohrál tři ze čtyř utkání na startu sezony. "Hrajeme dobře naše lajna. Jenže to nestačí, v NHL musíte hrát skvěle, abyste byli konkurenceschopní. Musíme se naučit vyhrávat, jedno jestli náš výkon bude dobrý nebo špatný, prostě na jeho konci musíme mít dva body," řekl 30letý rodák z Českých Budějovic.

Jaškin si dal zápas na tribuně

Nejlepší tým NHL St. Louis v noci překvapivě hladce ztratil utkání na Floridě, Panthers podlehl 2:5. Radim Vrbata za domácí zapsal jednu asistenci, přihrávkou bodoval v každém ze svých tří utkání, "bluesmani" Vladimír Sobotka a Dmitrij Jaškin se obešli bez bodového zápisu.

Jaškina alespoň mohl hřát fakt, nejen že odehrál jedenáct minut, ale že vůbec naskočil na led. V předchozím utkání proti Rangers (výhra 3:1) byl pouze na tribuně. Proč? Zaspal předzápasovou týmovou poradu a trenér Mike Yeo byl nekompromisní. "Nedopustím, aby se to někdy opakovalo," prohlásil před utkáním sklíčený český útočník, který pak proti Panthers nastupoval ve třetí formaci.

Rodák z Omsku hraje o svou budoucnost. Koncem června příštího roku by se mohl stát chráněným volným hráčem, neboť mu vyprší dvouletý kontrakt s ročním příjmem milion dolarů. Vloni nastoupil do 51 z 82 zápasů základní části, vstřelil jediný gól a přidal deset asistencí. Ze dvou startů v play off měl jednu trefu. Věru nic moc statistiky…

"Je přede mnou sezona, kterou musím odehrát dobře a rozhodně chci ukázat, že na NHL mám a že patřím do prvních tří útoků," má jasno Jaškin, jehož si St. Louis vybralo při draftu v roce 2011 jako 41. hráče celkového pořadí.

Predators skóre s Dallasem obrátili a zvítězili 4:1
Predators skóre s Dallasem obrátili a zvítězili 4:1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud