25. října 2017 • 07:27

Gudas to schytal od Supermana! Český bek při bitce dostal KO první ranou

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL už má Radko Gudas něco za sebou. Nasbíral skoro 300 utkání, téměř 70 bodů a také pomalu i 500 trestných minut. Pěstních soubojů se nebojí a umí v nich chodit, přesto si asi nepamatuje, jestli někdy dostal takovou pecku, jako v úterý od Kevina Bieksy z Anaheimu. Šestatřicetiletý bek si na Čecha povyskočil a s bruslí ve vzduchu ho jedním čistým úderem poslal k ledu.



Gudas i Bieksa jsou si v lecčems podobní. Oba nosí na zádech číslo 3, oba ve svém týmu plní roli drsného a neústupného zadáka, který umí podpořit útok tvrdou střelou a dobrou přihrávkou a z obou jde strach. Soupeři ví, že ani s jedním není radno si zahrávat.

V utkání se tihle dva nejprve lehce poškorpili a v 15. minutě putovali na dvě minuty na trestnou lavici za nesportovní chování. Po opuštění lavice hanby jim stačily jen čtyři vteřiny k tomu, aby si odložili rukavice a pustili se do boxerské vložky.

Bohužel pro domácího zadáka ta netrvala zdaleka tak dlouho. Bieksa, ošlehaný 750 zápasy v NHL, nasadil okamžitě zlověstný úsměv a Gudase překvapil bleskovým švihem pravačkou přímo na čelist. Víc nebylo třeba, zásah byl naprosto přesný, obránce Flyers padl na led.

VIDEO: Rvačka Gudase s Bieksou

Anaheim v tu chvíli prohrával 0:1, ale možná, že i tenhle souboj klub nastartoval k vysoké výhře 6:2, ke které i Bieksa následně pomohl asistencí. V šatně po utkání pak čelil mnoha dotazům týkajících se jeho rvačky s domácím drsoňem.

Žurnalistu Erica Stephense například zajímalo, jestli výskok před prvním úderem byl něčím, co Bieksa ve rvačce plánoval. „Jasně, chceš taky jeden?" culil se vyhlášený šprýmař.

„Člověk na takový úder vždycky tak trochu myslí. Někdy bych ho rád věnoval i několika lidem v naší šatně," pokračoval ve vtipkování.

Aby ne, v kabině Ducks bylo veselo. Do sestavy se po zranění vrátili kapitán Ryan Getzlaf a bek Hampus Lindholm, dvěma góly zaválel Ondřej Kaše a ambicózní start Flyers do ročníku byl lehce zbržděn.

„Zranění nás teď pořádně ničila. Vrátili se nám kapitán a hráč, který v obraně každý zápas odmaká velké množství minut, to celé kabině vždycky dodá sebevědomí a energii," chválil kouč Randy Carlyle.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Anaheim

Góly

Domácí: 08:51. Couturier, 51:54. Couturier

Hosté: 18:22. O. Kaše, 25:40. Montour, 30:03. N. Ritchie, 38:17. Rakell, 43:59. Getzlaf, 55:49. O. Kaše

Sestavy

Domácí: Elliott (Neuvirth) – Provorov, Hägg, Gudas, Gostisbehere, Sanheim, Manning – Giroux, Couturier, Voráček – Weal, Filppula, Simmonds – Lehterä, Patrick, Konecny – Laughton, M. Raffl, Weise.

Hosté: Gibson (Berra) – H. Lindholm, Manson, Beauchemin, Montour, Jaycob Megna, Bieksa – Rakell, Getzlaf, Perry – Cogliano, Vermette, Silfverberg – N. Ritchie, D. Grant, O. Kaše – Wagner, Kossila, L. Shaw.

Rozhodčí

Romasko, O'Halloran – Smith, Miller

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud