1. prosince 2017 • 18:33

Mazanec se vrací zpátky do NHL! Míří za Pavelcem do NY Rangers

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl bojovat o místo na olympiádě, místo toho si Marek Mazanec balí kufry ve Slovanu Bratislava a vrací se zpět do NHL! Hráčův agent Michal Sivek na svůj Twitter napsal, že jeden z jeho hráčů podepsal smlouvu v zámoří. Zmíněným hráčem by měl být právě bývalý brankář Nashvillu, kterého podle informací iSport.cz získali New York Rangers.



Odchod českého brankáře z KHL je překvapivý, ale v posledních dnech se o změně angažmá mluvilo. Šestadvacetiletý brankář rozvázal smlouvu se Slovanem Bratislava a podle informací iSport.cz se dohodl s New York Rangers, ve kterých působí také jeho krajan Ondřej Pavelec.

Právě s ním by měl bojovat o post dvojky za Henrikem Lundqvistem. Mazanec by měl ovšem začít v AHL a pomoci Hartfordu s Filipem Chytilem v sestavě. Farmářský celek se v úvodu sezony trápí, naposledy prohrál čtyřikrát v řadě a je čtvrtým nejhorším celkem soutěže.

"S vedením Slovanu jsme měli férovou dohodu, podle níž bude Mazanec uvolněn právě v případě kvalitní nabídky z NHL," řekl v rozhovoru pro hokej.cz hráčův agent Michal Sivek. Jeho svěřenec už si vyřizuje víza a co nejdříve by se měl přesunout za moře.

Zájem byl i z extraligy, Sedláček do Slovanu?


Agent českého brankáře řešil v posledních dnech řadu nabídek ze zámoří, KHL i extraligy. „Jednání byla poměrně konkrétní, Marka to oslovilo. Po úvaze se rozhodl, že by se rád vrátil do zámoří,“ uvedl Sivek. O možném odchodu mluvil už na konci uplynulého týdne i samotný hráč.

„Proběhly i kontakty z extraligy, jeden klub měl zájem poměrně intenzivní. Něco se objevilo v zámoří. Hodně jsem všechno zvažoval," přiznal Marek Mazanec. Znovu tak opouští Evropu, ve které byl jedničkou Slovanu Bratislava a na nedávné Karjale si připsal první dva duely v reprezentaci.

Rodák z Českých Budějovic, který spojil hokejové mládí s Pískem a před čtyřmi lety vychytal Plzni mistrovský titul, tak načne pátou sezonu v zámoří. Po extraligovém titulu totiž zamířil do Nashvillu, kde během čtyř sezon odchytal 31 utkání NHL a převážnou část zámořské kariéry strávil na farmě v Milwaukee.

Volné místo ve Slovanu Bratislava by měl zaujmout Jakub Sedláček, který v pátek chytá poslední utkání EBEL Ligy za Bolzano a v sezoně by měl chytat už za třetí tým, protože ročník začal na zkoušce v Mountfieldu HK.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud