11. prosince 2017 • 13:06

Skončí Neuvirth ve Philadelphii? Nahradit ho může dvoumetrový obr

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do sezony vstupoval český brankář Flyers Michal Neuvirth s velkými očekáváními. V kapse měl novou dvouletou smlouvu, konečně byl stoprocentně zdravý. Chtěl naplno ukázat, že má na to být pro svůj tým jedničkou, na niž se spoluhráči mohou spolehnout. Současná situace u Flyers ale nevypadá pro rodáka z Ústí nad Labem růžově.



„Celé léto jsem tvrdě dřel. Už nechci další špatnou sezonu. Chci ukázat, že jsem ten pravý chlap pro brankoviště Flyers,“ hlásil před startem ligy. Jenže zase to nevychází.

V minulých letech sváděl boj o místo se Stevem Masonem, kterého však dokázal předčít. Flyers s Kanaďanem neprodloužili smlouvu a on se pakoval do Winnipegu. Generální manažer Ron Hextall ale přivedl k Neuvirthovi podstatně větší eso: jednoho z nejlepších gólmanů posledních let Briana Elliotta. A za ním 29letý odchovanec Ústí nad Labem příliš prostoru nedostává.

I přes nepřesvědčivé výsledky uplynulých týdnů trenér Dave Hakstol věří Elliotovi. Z dosavadních 29 zápasů odchytal Neuvirth pouhých osm. Výhry si připsal pouze dvě. Tu poslední 3. listopadu, když fantastickým výkonem dokázal vynulovat ofenzivně skvěle laděné St. Louis. Od té doby už uplynulo pět týdnů. Pak přišly tři prohry. Poslední kapka? Další zranění a zapsání Čecha na listinu zraněných hráčů.

VIDEO: Podívejte se na Neuvirthův výtečný výkon proti St. Louis v sestřihu

Klub jeho problémy nespecifikoval, uvedl pouze to, že jde o poranění v dolní části těla. Mluví se o tříslu či kolenu, která Neuvirtha trápilo v minulosti už několikrát. V nejbližších dnech by však měl být opět fit. V brance Philly se ale možná už vůbec neobjeví.

„Dobře informovaný zdroj mi řekl, že vedení čeká, až se Neuvirth uzdraví, a pak ho plánuje vyměnit,“ napsal na Twitter novinář Brandon Sommermann, který Flyers dlouhodobě sleduje. Šéfům údajně s věčně zraněným gólmanem dochází trpělivost. „Bez komentáře,“ odbyl dotazy GM Hextall.

V březnu s klubem Neuvirth podepsal novou dvouletou smlouvu, která mu má vynést celkem pět milionů dolarů. V žádné z posledních šesti sezon ale neodchytal ani polovinu utkání základní části NHL. Na vině byly i zdravotní patálie.

Dvojnásobného vítěze Calder Cupu v nižší AHL by mohl nahradit téměř dvoumetrový talent z farmy Anthony Stolarz, který však v záři podstoupil náročnou operaci menisku a brusle stále neobul.

Z dosavadních 29 zápasů odchytal Michal Neuvirth pouhých osm.
Z dosavadních 29 zápasů odchytal Michal Neuvirth pouhých osm.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud