21. prosince 2017 • 11:19

Gól, který (ne)byl!? Říkal jsem si, co se sakra děje, popsal zmatky Frolík

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné třepotání se kotouče v síti, žádné uhýbání před spoluhráči lačnými gratulovat ke vstřelené brance. Michael Frolík dal v noční defenzivní pinkané se St. Louis (2:1) kuriózní gól, po kterém se ještě dlouhých 45 vteřin hrálo. Po následném přezkoumání u videa rozhodčí nakonec puk za brankovou čárou nalezli.



Frolík se proti St. Louis, aktuálně pátému nejlepšímu celku v soutěži, prosadil jako první. Po vzoru baseballistů z MLB pohotově dorazil ze vzduchu střelu Mikaela Backlunda, Tage Thompson ale jeho pokus stejný způsobem odpálil pryč. A šlo se přezkoumávat k videu.

"Ozývaly se hlasy, že bychom měli situaci prověřit u videa. Ale pořád se hrálo a najednou zazněl klakson. Říkal jsem si, co se sakra děje. Někteří spoluhráči se radovali, tvrdili mi, že to byl gól," popsal v rozhovoru pro klubovou TV Frolík.

Byl to gól, nebyl to gól? Frolík sám nedokázal situaci z osmé minuty přesně vyhodnotit. "Vím, že to bylo těsné, slyšel jsem nějaké fanoušky jásat. Ale vůbec jsem netušil, jestli puk byl nebo nebyl v brance. Ještě štěstí, že máme kamery, které to dokázaly rozluštit," popsal 29letý kladenský odchovanec, který si díky brance do sítě Cartera Huttona vylepšil letošní čísla na 7+7.

VIDEO: Podívejte se na podivný gól Michaela Frolíka

Frolíkův gól nakonec vítězný nebyl, St. Louis vyrovnalo trefou Braydena Schenna. Na trefu Dougieho Hamiltona už ale odpověď nenašlo a prohrálo ve Scotiabank Saddledome na góly 1:2, na střely 22:33. Frolík byl vyhlášen druhou hvězdou utkání za Dougie Hamiltonem.

"Věděli jsme, že to bude těsný zápas, s nimi je to vždycky takové. Jsou výborným týmem, moc vám toho nedovolí. Dobře jsme ale bránili střední pásmo, hrálo se spíše u nich. Snažili jsme se být trpěliví, chtěli je nutit k chybám a byli jsme odměněni druhým gólem," řekl Frolík.

"Nebyli jsme jednoduše dost dobří, nedokázali jsme si vytvořit žádný tlak, soupeři jsme naopak darovali skvělé pozice ke střelbě, zázrak, že to dopadlo jen o gól," uzavřel povídání poražený Brayden Schenn.

Michael Frolík se raduje ze své branky
Michael Frolík se raduje ze své branky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud