13. ledna 2018 • 11:58

Gól, který Chicago nikdy nezažilo. NEJ den v životě, zářil velebený Kämpf

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno, že nebyly kulaté! Na 23. narozeniny David Kämpf jednoduše nezapomene. Český forvard Chicaga obdaroval v den svého narození v nočním střetnutí s Winnipegem premiérovým gólem v NHL sám sebe i svůj tým, který díky jeho příspěvku (jedna branka, jedna asistence) bral dva body za výhru nad letos velmi dobře hrajícími Jets (2:1). Dobrá práce, Davide!



Kämpf, kterého Blackhawks povolali z farmy v Rockfordu až koncem minulého roku, zaznamenal v uplynulých osmi startech tři asistence. Slušná bilance, ale gól, který byl pro organizaci Chicaga v jednom ukazateli historický? To je panečku silnější káva...

První trefy ve slavné soutěži se produkt chomutovského hokeje dočkal v 25. minutě, když před brankou ze vzduchu umně klepnul do puku po střele beka Connora Murphyho. "Je to mimořádné, naprosto. Nejlepší den mého života, nevím víc, co bych k tomu dodal," rozplýval se Kämpf, kterému díky slabší angličtině musel před novináři tlumočit krajan Jan Rutta.

VIDEO: Podívejte se na první gól Davida Kämpfa v NHL

A aby toho nebylo málo, Kämpfův útok s Anthonym Duclairem a Alexem DeBrincatem na křídlech stál i u vítězné akce zápasu v 37. minutě. Duclair, nová posila z Arizony, si vyměnil puk s Kämpfem a přihrál na útočnou modrou Janu Ruttovi. Rodák z Písku obehrál Shawna Matthiase a podél mantinelu si sjel do pravého kruhu pro vhazování, odkud střelou z úhlu překonal brankáře Connora Hellebuycka.

Štěstí, ale i krásná akce. Rutta skóroval popáté v sezoně, Kämpf prožil první dvoubodový večer v kariéře a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. 27letý Rutta byl ještě o pozici lepší, nejlepším mužem zápasu byl brankář Blackhawks a autor 31 zákroků Jeff Glass.

Brankou na své narozeniny napodobil Frka

Kämpfův gól byl ale zcela výjimečný. Historický! Rodák z Jirkova se totiž stal prvním hráčem ve dvaadevadesátileté historii Chicaga, který vstřelil premiérový gól na své narozeniny. Kämpf tak dokonale napodobil útočníka Detroitu Martina Frka, jenž 5. října minulého roku oslavil 24 let prvním zásahem v lize, který navrch ozdobil asistencí.

"Je skvělé, když se prosadíte poprvé. Jeho lajna hrála dobře, svižně a agresivně. Ve vlastní třetině nemají problém. Odvedli slušnou práci při oslabení, dnešek se Kämpfovi a jeho parťákům povedl," vyzdvihl třetí řadu trenér Chicaga Joel Quenneville.

Jeho svěřenci uspěli ve třetím z posledních čtyř duelů, zatímco Jets vyšli bodově naprázdno po sedmi zápasech.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Chicaga s Winnipegem

Čeští hokejisté v dresu Chicaga zařídili v pátečním zápase NHL výhru 2:1 nad Winnipegem.
Čeští hokejisté v dresu Chicaga zařídili v pátečním zápase NHL výhru 2:1 nad Winnipegem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud