5. února 2018 • 10:01

Novinář navrhuje výjimku pro Jágra: Ať jde hned do Síně slávy NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé roky patří žurnalista Larry Brooks v deníku New York Post mezi elitní jména. Zažil také doby, kdy za New York Rangers válel Jaromír Jágr. Jeho slovo je uznávané a ve sportovních kruzích má váhu. Nejnovější návrh, který přinesl ve svém sloupku, tedy není výkřikem do tmy. „Uveďte hned letos Jágra do Hokejové síně slávy," navrhuje.



Dostat se do Hokejové síně slávy v Torontu se podaří jen těm nejpovolanějším borcům. Osmnáctičlená komise, která každý červen rozhoduje o nových tvářích jež si zasluhují patřit mezi hokejovou elitu, může primárně vybírat pouze z hokejistů, kteří ukončili kariéru minimálně před třemi sezonami. Poslední výjimku měl zatím v roce 1999 Wayne Gretzky . A Brooks navrhuje, aby ji dostal i Jágr .

„Už jsme viděli, že pravidla byla při výjimečných případech lehce poupravena. A jestli Jágr něco dokázal, tak to, že je mimořádně výjimečný," chválil Brooks.

Z hráčů v roce 2017 mezi legendy zamířili Mark Recchi, Dave Andreychuk, Paul Kariya a Teemu Selänne. Jen poslední jmenovaný sekl s aktivní kariérou před třemi lety a například Andreychuk na uvedení mezi velikány čekal celých jedenáct let.

Jágr má navíc uvedení jisté, proč tedy čekat? „Byl dominantnějším hráčem než Sidney Crosby a významnějším než Alexandr Ovečkin . Navíc čtyřikát v řadě dokázal vyhrát kanadské bodování, a to se kromě něj povedlo jen Waynu Gretzkymu, Philu Espositovi a Gordiemu Howeovi," střílí Brooks své argumenty.

I ve zbytku textu dokázal být žurnalista hodně přesvědčivý. Poukazuje například na to, že než odešel do Ruska, zvládl od roku 1990 až do roku 2008 sbírat průměrně 1,25 bodu na zápas. Velkou část z toho také v době, kdy plno týmů bylo úspěšných díky pasti ve středním pásmu, která ze středu kluziště mnohdy dělala neprostupnou zónu.

Po návratu z KHL se pak dokázal přizpůsobovat tak dlouho, jak jen to jeho tělo stíhalo. Kariéru, zakončí jako druhý nejproduktivnější hráč historie. Potřebujete další důkazy?

Česká verze populární skupiny fanoušků "Travelling Jagrs" v Liberci nechyběla
Česká verze populární skupiny fanoušků "Travelling Jagrs" v Liberci nechyběla

Jágr řídil výhru Kladna a smekl před Nedvědem: Byl neskutečný, klobouk dolů!
Video se připravuje ...

BEST OF Jágr. Podívejte se na nejlepší momenty Jaromíra Jágra v prvním zápase po návratu
Video se připravuje ...

První bod po návratu! Jágr asistoval u gólu Adama Kubíka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud