6. února 2018 • 10:57

Simon si navyká na Crosbyho. Chytrý hráč s výbornou střelou, chválí hvězda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna věc se Dominiku Simonovi rozhodně nedá upřít. Je mu sice teprve třiadvacet let, ale už si stihl zahrát se dvěma hráči, kteří jsou považováni i z historického hlediska za naprostou hokejovou špičku. Po spolupráci s Jaromírem Jágrem na mistrovství světa v roce 2015 teď válí v Pittsburghu v jedné formaci s kapitánem Sidney Crosbym. „Je to chytrý hráč s výbornou střelou," chválí lídr klubu a trenér Mike Sullivan přitakává.



Čekal, čekal a čekal. Poté, co zaválel na zmiňovaném mistrovství světa v Česku, bylo jasné, že roste další hvězdička. Teď už šlo jen o to, jakým způsobem si povede v našlapané organizaci Penguins, která kromě nabité soupisky v prvním týmu ukazovala pravidelně sílu i v tom záložním.

Simon se American Hockey League probíjel celkem dlouho, ale také statečně. Nevzdal se a teď sklízí sladké plody. Možná ještě sladší, než čekal. Poslední týdny hraje totiž v prvním útoku současných vítězů Stanley Cupu s Crosbym a začíná se pomalu cítit skutečně pohodlně.

„Vždycky, když k Sidovi do útoku dáte nějakého mladíka, musíte počítat s tím, že se mu bude snažit pořád přihrávat. My se jim ale vždycky pokoušíme říkat, aby hlavně hráli svou hru, poslouchali své smysly, že se jim Sid pomalu přizpůsobí," popisuje pro Post-Gazette kouč Sullivan.

VIDEO: Simon a jeho rána z první

Simon to neměl jinak, vedle hokejového velikána by asi nebyl nervózní málokdo. Ale čas vše napraví, i na společnost čísla 87 po svém boku si člověk zvykne. „Zezačátku měl tendenci to hrát na Sida, i když nebylo třeba, ale postupně si zvykl a lépe hru sleduje," vysvětluje spokojený Sullivan.

Mladíček v útoku Penguins mu teď dělá radost. Od 2. ledna, kdy byl povolán z farmy, odehrál 13 zápasů a v nich sesbíral 7 bodů (4+3). Mezi 20. a 25. lednem bodoval třikrát v řadě, včetně dvougólového večera proti Minnesotě. Čím dál víc vystavuje na odiv svou herní inteligenci, udivuje tím, jak dokáže hokej na ledě vnímat.

„V posledních zápasech ukázal, jak dobrou má střelu. Je vidět, že si začal víc věřit, jeho pokusy jsou přesnější a končí častěji v síti. Tak ho postrkujeme, aby střílel ještě víc," přiblížil spolupráci Crosby.

VIDEO: Simon a jeho další pecka pod víko

Simonovu práci má pod drobnohledem v posledních týdnech například gólman Casey DeSmith, který s odchovancem pražské Sparty hrál od začátku ročníku na farmě ve Wilkes-Barre a oba se pak na čas setkali také v prvním týmu Pittsburghu.

„Je vážně hodně šikovný, no a když ho pak dáte do formace s Crosbym, může z toho být pěkná divočina," popisuje. „Simon je ten typ hráče, který když dostane prostor, tak ho využije. Poslední roky si na farmě oddřel, patří sem," uzavřel DeSmith.

Na snímek se vešla česká dvojice Tomáš Hertl - Dominik Simon
Na snímek se vešla česká dvojice Tomáš Hertl - Dominik Simon

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud