Jan Barák
20. února 2018 • 04:49

Sbohem, Detroite! Mrázek míří do Philadelphie, potká se s Neuvirthem

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu renomovaný server Detroit Free Press informoval, že vedení Philadelphie nedávno zamítlo nabídku Detroitu, který jim chtěl výměnou za třetí volbu na příštím draftu věnovat gólmana Petra Mrázka. O pár dnů později je vše jinak, český brankář je novou posilou Flyers, kde se potká s krajanem Michalem  Neuvirthem! K Mrázkově výměně za dvě volby k draftu došlo v pondělí, informaci jako první přinesl server NHL.com a oficiální klubové Twittery "Letců" a "Rudých křídel".



Mrázek přichází z tápajích Red Wings do aktuálně šestého týmu Východní konference v roli spasitele. Jednička týmu Brian Elliot je dlouhodobě na marodce (zotavuje se po operaci a mimo bude až šest týdnů) a v neděli se při výhře nad NY Rangers (7:4) zranil i Michal Neuvirth (zranění v dolní části těla).

"Jsme velmi vzrušení, že Petr posílí náš tým. Je to zkušený brankář, v NHL vyzkoušený. V situaci, ve které se díky zranění dvou našich gólmanů nacházíme, potřebujeme do brankoviště zkušenost," řekl pro NHL.com generální manažer Flyers Ron Hextall, sám bývalý špičkový brankář.

Flyers získali Mrázka relativně lacino, do Detroitu za 26letého českého gólmana putovala volba ve čtvrtém kole draftu 2018 a volba ve třetím kole draftu v roce 2019. Kromě výše zmíněných brankářů disponuje organizace Flyers ještě 25letým a nikdy nedraftovaným nováčkem Alexem Lyonem.

"Naši hráči pracovali v létě i v probíhající sezoně opravdu hodně tvrdě, cílem je jednoznačně hrát o Stanley Cup. Proto by nebylo fér, kdybychom je nechali bez zkušeného brankáře, jistoty v brance. Proto jsme Petra Mrázka přivedli, to byl jeden z hlavních důvodů," prohlásil Hextall.

Mrázek, kterému po konci sezony v červenci končí lukrativní dvouletý kontrakt na osm milionů dolarů a stane se volným hráčem, většinu sezony kryl v Detroitu záda Jimmymu Howardovi a více příležitostí začal dostávat až od poloviny ledna. V posledních deseti duelech ale zářil, měl úspěšnost zákroků 93,5 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Kontrakt Mrázka s Flyers má několik zlepšováků. Slíbená volba ve čtvrtém kole na draftu 2018 se může přeměnit na volbu ve třetím kole, pokud Philadelphia udělá play off a Mrázek vyhraje alespoň pět utkání. A za situace, kdy by Flyers postoupili do finále Východní konference a ostravský rodák vyhrál v play off šest utkání, budou Rudá křídla moci volit dokonce v kole prvním. A pokud Mrázek získá od Letců po sezoně nový kontrakt, dostane Detroit ještě volbu ve třetím kole draftu v roce 2019 navíc.

"Myslím, že to je férový a spravedlivý deal pro obě strany. Pokud se Petr předvede, zaplatíme víc, Detroit dostane víc. Pokud ne, stále budeme v pohodě, nejde o přeplacený transfer," pochvaloval si Hextall. 

S Howardem bojoval držitel bronzu z mistrovství světa 2012 o pozici jedničky už čtyři sezony, v ročnících 2015/16 a 2016/17 dostával větší prostor český brankář.

Mrázek celkem odchytal za šest sezon v dresu Detroitu 166 zápasů (průměr 2,60 obdržené branky, úspěšnost 91,3 procenta, 13 duelů s čistým kontem.), další už zřejmě nepřidá!

 

Petr Mrázek byl vyhlášen hlavní hvězdou sobotního zápasu NHL, ve kterém hokejisté Detroitu zvítězili 3:1 na ledě lídra Centrální divize Nashvillu.
Petr Mrázek byl vyhlášen hlavní hvězdou sobotního zápasu NHL, ve kterém hokejisté Detroitu zvítězili 3:1 na ledě lídra Centrální divize Nashvillu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud