2. března 2018 • 11:14

Šampioni na kolenou. Češi jim dali pět gólů, Chára pěstí: Dobrý zápas!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Davidové Krejčí s Pastrňákem skolili v NHL Goliáše - úřadujícího obhájce Stanley Cupu z Pittsburghu. Velkolepě, hokejisté Penguins v noci v TD Garden dostali nevídanou šišku osmi gólů, pět z nich vzešlo z hokejek českých forvardů (Krejčí 3+0, Pastrňák 2+1). Kromě dvanácti branek (8:4) vidělo 17 565 fanoušků i bitku domácího kapitána Zdena Cháry s Jamie Oleksiakem. Staré zámořské pořádky jako by na jedno střetnutí znovu ožily...



Poslední Krejčího hattrick v NHL už měl pomalu plnovous. Rodák ze Šternberka nasázel tři branky v jednom utkání naposledy v březnu roku 2014 proti Floridě (4:1). Po výkonu proti Pittsburghu už zažil šest třígolových večerů (4 v základní části, 2 v bojích o SC).

"Co si budeme nalhávat, rád tvořím hru. A myslím si, že mám i dobrou střelu, dnes jsem to ukázal," uculoval se pro klubovou televizi Krejčí. Hlavně díky jeho třígólovému příspěvku se Boston posunul na druhé místo v Atlantické divizi o bod za Toronto a také konečně využil početní výhodu. V předchozích šesti zápasech se to Bruins nepovedlo.

"Někdy se jen tak potulujete v útočné třetině, snažíte se uvolnit, a po zápase zjistíte, že jste dal tři góly. Přesně to se dnes stalo," pobavil novináře Krejčí, který se stal třetím českým hráčem, který si v aktuální sezoně připsal hattrick. Stejná věc se povedla Radimu Vrbatovi v dresu Floridy a Radku Faksovi za Dallas.

VIDEO: Podívejte se na hattrick Davida Krejčího v sestřihu

"Při prvním gólu mě skvěle našel náš obránce Nick Holden, při druhém se ke mně úplně náhodně odrazil puk. Ale dobře jsme si ho vyměňovali, kombinovali, hodně stříleli a tlačili se do branky. Za to jsme byli odměněni. Doufám, že jsem si nějaké góly schoval i do dalších duelů," uvažoval Krejčí.

"Byl to dobrý zápas, takový, na kterém můžeme stavět a být úspěšní i dál. Tak to má být, mělo by být, pořád."

Nash jako poslední dílek do skládačky?

Osm vstřelených gólu je pro organizaci Bostonu letošním maximem, osmičku Bruins naposledy vstřelili 19. března 2012 Torontu (8:0). Průběh utkání s Pittsburghem ale tak jednoznačný jako před šesti lety proti povadlým Maple Leafs nebyl...

Boston inkasoval už po 35 sekundách hry, kde se přesně trefil finský obránce Olli Maatta. Ve třetí minutě už ale domácí vedli. Krejčí si najel v rychlém protiútoku před branku a po pasu Ricka Nashe zblízka vyrovnal. "Jsem šťastný, že spolu hrajeme v jedné formaci. Je to prvotřídní hráč a dokazuje to i u nás. Vím, že není jednoduché přijít do nového týmu, ale uchytil se opravdu dobře," smekl Krejčí před Nashem, který proti Pittsburghu zaznamenal bilanci 1+1 a skóroval i v minulém utkání.

V Bostonu si mnou ruce, že angažování Nashe naplňuje záměr, se kterým ho před týdnem z New Yorku Rangers přivedli. Všimli si, že Krejčímu vyhovuje především hra se silovými útočníky, kteří se tlačí do brány a jsou zároveň i rychlí. A takový popis odpovídá Nashovi. Dvojici doplňuje talentovaný Jake DeBrusk.

"Krejčí má teď dvě křídla, která jsou si herními rysy podobná a se kterými by mohl excelovat. Nash je také výborný v obranné činnosti, svou hokejovou inteligencí a rozsahem maří soupeřům útočné akce. Pomáhá svou hrou jakémukoli centrovi, aby měl víc prostoru něco vymyslet vepředu. Zatím je to dobré manželství," prohlásil trenér Bostonu Bruce Cassidy.

Tečku za utkáním udělal po hezkém pasu Zdena Cháry zblízka svým druhým gólem David Pastrňák , který je s 24 zásahy nejlepším českým střelcem v sezoně. Krejčí jich má o deset méně. "Jasně, byl to výjimečný zápas. Důležité je, abych já ani ostatní nelétali v oblacích a dobře se připravili už na zítřejší trénink. Další důležité zápas nás čekají," apeloval Pastrňák.

 

Chára kromě dvou asistencí ukázal proti Penguins i duši bojovníka, když po chvilce váhání přijal ve druhé třetině za stavu 6:3 výzvu Jamie Oleksiaka na bitku. Slovenský obr pár ran pěstí rozdal, pár jich schytal a souboj nakonec skončil remízou.

"Sezona se překlopila do fáze, kdy hodně týmů potřebuje body. Hrají urputně, je to hodně fyzický hokej. Rány a souboje k tomu patří, když mě tým potřebuje, klidně se poperu. Jsme na kluky pyšný, jak jsme zápas se silným Pittsburghem zvládli," zakončil povídání Chára.

VIDEO: Podívejte se na bitku Cháry s Oleksiakem


Boston doma přehrál obhájce Stanleyova poháru Pittsburgh 8:4.
Boston doma přehrál obhájce Stanleyova poháru Pittsburgh 8:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud